Urvalskommittén till Scenkonstbiennalen 2015

Urvalskommittén till Scenkonstbiennalen 2015

Den andra svenska Scenkonstbiennalen kommer äga rum i Malmö den 26-31 maj 2015 med Teaterunionen som arrangör och Malmö Stadsteater, Malmö Opera och Skånes Dansteater som värdar. Föreställningarna väljs ut av en särskild urvalskommitté och idag presenterar Teaterunionens styrelse medlemmarna av denna kommitté.

Scenkonstbiennalen är Sveriges största festival och mötesplats för scenkonst och arrangeras vartannat år på olika platser runt om i Sverige. Biennalen innehåller föreställningar från hela landet, internationella gästspel, studentproduktioner, workshops, seminarier och många andra möjligheter till konstnärliga utbyten och samtal. Teaterunionen arrangerar Biennalen vartannat år och som värd står någon av våra medlemmar. 2015 kommer tre scenkonstinstitutioner stå som värdar; Malmö Stadsteater, Malmö Opera och Skånes Dansteater, i samverkan med det fria scenkonstlivet i Malmö.

Teaterunionens styrelse har utsett en urvalskommitté som ska välja ut de produktioner som ska spela under Biennalen. Urvalskommittén består av följande personer:

Anna Berg, dramaturg, ledamot av Barnteaterakademien och ledamot i Assitej
Cecilia Nilsson, skådespelare
Edward Bromberg, regissör och översättare
Erik Gavelin, producent
Evin Ahmad, student StDH
Hellen Smitterberg, ordf. i Danscentrum
Karin Helander, professor centrum för barnkulturforskning, kritiker
Lars Ring, kritiker Svd
Malena Forsare, kritiker Sydsvenskan
Mari Carrasco, koreograf
Nina Björby, länsteaterkonsulent, ordf. kulturberedningen region Västerbotten
Örjan Abrahamsson, kritiker DN

Mer information om Scenkonstbiennalen 2015 kommer under hösten.