Ett år kvar till av Scenkonstbiennalen 2015!

Idag är det exakt ett år kvar till Scenkonstbiennalen 2015 drar igång. Vi på Teaterunionen och våra värdar Malmö Stadsteater, Malmö Opera och Skånes Dansteater är i full gång med planeringsarbetet.

Tillsammans med våra medlemmar vill vi göra Scenkonstbiennalen 2015 till en fest med det bästa svensk scenkonst kan erbjuda i form av föreställningar, debatter, workshops, möten och mycket mer. Vi inbjuder alla våra medlemmar att nominera föreställningar och föreslå programförslag.

Teaterunionen har utsett en särskild urvalskommitté som ansvara för urvalet av föreställningar och en programgrupp som ansvarar för resten av biennalprogrammet, det vill säga seminarier, workshops, föreläsningar, möten etc.

Kriterier och nomineringsblankett för föreställningar finns på scenkonstbiennalen.se. Sista dagen för att nominera en föreställning är den 1 december 2014, men tänk på att ju tidigare i spelperioden den blir nominerad, desto större möjligheter har urvalskommittén att se den!

Programpunkter arrangeras antingen av programgruppen, av våra medlemmar eller i samverkan mellan medlemmarna och oss. När medlemmarna arrangerar svarar de själva för omkostnader för de medverkande.Programgruppen uppmuntrar till arrangemang i nya former och vill gärna undvika traditionella paneldebatter. Programförslagen ska vara inskickade före den 3 november 2014, helst via formuläret på scenkonstbiennalen.se.

Du välkommen att kontakta oss på Teaterunionen via info@scensverige.se eller
08-462 25 30.

 

Vi ses i Malmö 2015!