Nyhetsbrev #oktober

Hej alla!
Vår internationella festival Swedstage går av stapeln i Stockholm i slutet av oktober. Tillsammans med ASSITEJ Sverige bjuder vi för fjärde gången in ett 60-tal internationella bokare/chefer/festivalarrangörer som är intresserade av att bjuda in svenska scenkonstproduktioner till sina scener. Våra gästspelssugna medlemmar har anmält intresse och en urvalsgrupp har tillsammans med Scensverige och ASSITEJ valt ut de som bäst passar önskemålen. Vi är otroligt stolta över att visa så många olika sorters föreställningar. På tre dagar visar vi Ankomsten från Teateri, Signalisterna från Masthuggsteatern, Våroffer och Snövit från Kulturhuset Stadsteatern, 20 november från Jupither Josefsson Theatre Company, JUCK och Biet i huvet från Riksteatern, Sadunära från Zebradans, I am somebody från Sirqus Alfon, Materia – jag är inte Linda Lovelace från Lumor, Skuggorna av Mart från Backa Teater och Girls will make you blush från Unga Klara.

Scenkonstbiennalens urvalskommitté arbetar så det glöder med att se och diskutera vilka föreställningar som ska presenteras på biennalen i maj 2019. Vi vill påminna alla medlemmar i Scensverige om att både nominera föreställningar och inkomma med seminarieförslag innan den 30:e november! Här nedan kan du läsa mer och klicka dig fram till nomineringsformuläret.

I september hölls ett europeiskt ITI-möte i Prag med det offentliga symposiet ”ITI as a Performing Arts organization: How do ITI´s goals align with the intentions of UNESCO?”. Scensveriges tidigare verksamhetschef Ann Mari Engel hade möjlighet att företräda oss för att berätta om hur Action Committee for Artist´s Rights arbetar och ge en rapport om den nya Proud Performing Arts LGBT+ Workgroup som vi startade upp under EuroPride i Stockholm i augusti.

Vi kommer också sprida information om Proud Performing Arts på konferensen Mobility of Aesthetics i Warzawa och på ITI´s europeiska höstkonferens i Bukarest i oktober.

Vi har nya medarbetare på Scensverige! Vi hälsar projektledare Vilma Seth och administratör Isabel Kempe välkomna till oss. Vilma har en bakgrund inom ekonomi, media och som producent, och har senast jobbat på Folkteatern Gävleborg. Isabel har fotografbakgrund med stor erfarenhet av företagandets alla delar. De senaste åren har hon vidareutbildat sig inom företagsekonomi på konst- och kulturområdet. Vi ser fram emot ett mycket händelserikt år med detta team.

Läs hela brevet med notiser här.

Ulricha Johnson
Verksamhetschef
Foto Peter Knutson

Bilden uppe till höger är från Doll Conspiracy av Isabel Cruz Liljegren på Norrbottensteatern. Fotograf: Marcus Hagman