Nyhetsbrev februari 2021

Nyhetsbrev februari 2021

Läs hela nyhetsbrevet med notiser här.

VI SATSAR OSS UR KRISEN, ÄR NI MED?
Fan ska vara kulturarbetare denna period. Och inte är det en picknick att främja internationellt utbyte under reseförbud. Våra datorer går varma, vi deltar och håller liv i nätverk, kontakter, festivaler och presumtiva samarbetspartners för att kratta för den svenska scenkonsten i världen när vi tagit oss igenom farozonen. Vi upphör aldrig att imponeras av den kraft och envishet som vår bransch och alla i den visar så outtröttligt. Tack för allt ni gör, tack för allt stöd ni ger oss och varandra, och tack för alla idéer som vi tillsammans ska skapa verklighet av så småningom.

DIGITAL SCENKONSTBIENNAL I HELA LANDET 18-21 MAJ 2021
I december fattade Scensverige det oundvikliga beslutet att göra 2021 års Scenkonstbiennal till en semidigital biennal. Kan digitala visningar av produktioner ersätta vår älskade liveupplevelse? Icke. Kan digitala seminarier ersätta det personliga mötet i rummet? Icke. Men vi som älskar, lever och tror på scenkonst måste trots dessa förutsättningar föra viktiga och nördiga samtal och skapa upplevelser och möten för att reflektera över annat än krisstöd, vaccin och publikrestriktioner. Vi måste såklart också ta en titt på de nyskapande digitala projekt som uppfunnits under året.

VALDA PRODUKTIONER
Vi är nu mycket nära tillkännagivandet av vilka produktioner som valts ut till Scenkonstbiennalen 2021. Under samtal med var och en av upphovspersonerna och producenterna kommer vi pröva oss fram till på vilket sätt just den uppsättningen bör visas för att komma till sin rätt. Produktionerna har valts ut av en kommitté bestående av Lis Hellström Sveningson, Roger Wilson, Martin Forsberg, Lena Engström, Malin Palmqvist och Mahmoud Al Zeeb, läs mer om dem här. Eftersom ledamöterna inte kunnat resa i samma utsträckning som de brukar, har de även rådfrågat Svenska Teaterkritikers förening om deras favoritproduktioner i alla delar av Sverige.

INNEHÅLL
Förutom valda produktioner kommer programmet fyllas med möten, seminarier, paneldebatter och workshops. Alla digitala punkter blir gratis och öppna för alla intresserade. Nu vill vi be er att omvandla idéer till planer tillsammans med oss! Blir det morgonyoga, vogue eller Alexanderteknik? Blir det master class, auditionträning eller poetry slam? Kulturpolitik, yttrandefrihet, barnkonventionen, klimatet? Fyll i detta formulär om vad du vill arrangera eller prata om på biennalen. Tänk inte på resurser just nu, det kan vi diskutera i nästa steg.

UTLÅNING
Hör även gärna av dig om du kan upplåta en studio, scen eller replokal som det går att mötas i och/eller filma i någonstans i Sverige. De medlemmar som har egna filmavdelningar får hundra guldstjärnor om de kan tänka sig att låna ut personal för filmning eller efterproduktion. Sprid ordet är ni snälla, vi gör detta tillsammans!

Må våren och vaccinet göra sitt, vi ses snart!

Ulricha Johnson
Verksamhetschef

Läs hela nyhetsbrevet med notiser här.