Akvarium

Akvarium

Man Must SingHörsalen
Fredag 26 maj kl. 18:00-19:00
Lördag 27 maj kl. 17:00-18:00Alice ligger vaken om nätterna och oroar sig för det stegrande klimathotet. Dante är hemlös och funderar mest på hur han ska få ihop pengar till härbärge och mat. Men livscoachen Ewa har lösningen på alla deras problem. Eller?

Akvarium är en nyskriven kammaropera på svenska i en akt skapad av den språkligt explosiva poeten Naima Chahboun, den högaktuelle tonsättaren Roger Assar Johansson, den samhällsengagerade regissören Gunilla Johansson och det normkreativa operakompaniet Man Must Sing. Den handlar om individuella lösningar på strukturella problem, om ett bad i det Marinbiologiska forskningscentrets akvarium, och om att våga konfronteras med livets mörka sidor.
Titeln är inspirerad av den uppmärksammade ”Idélista över lustbetonade aktiviteter” som använts inom svensk psykiatri. Här listas olika aktiviteter som ska få akut deprimerade personer på bättre humör. Punkt 137 på listan lyder: ”Sköta om ett akvarium.”

Fredag 26 maj syntolkas föreställningen.

Här kan du läsa en intervju med Amanda Flodin och Karl Peter Eriksson från Man Must Sing.

Fotograf: Per T Buhre

Musik: Roger Assar Johansson
Libretto: Naima Chahboun
Regi: Gunilla Johansson
Scenografi och kostym: Martin Eriksson
Ljusdesign: Christofer W Fogelberg
Mask: Josefin Ekerås
Medverkande: Nina Ewald, Amanda Flodin, Karl Peter Eriksson, Anders Jonhäll (flöjt), David Gammelgård (cello), Marianne Rönkkönen (piano)