Swedstage Stockholm 2024

Mer information om registrering och program finns på www.scensverige.se/en/swedstage

För första gången genomför Scensveriges exportfestival Swedstage och queerfestivalen Stolt Scenkonst tillsammans med Stockholm Fringe Festival (STOFF) och World Fringe Congress sina evenemang samtidigt, för att med gemensam kraft lyfta den svenska scenkonsten på den globala kulturkartan.

Under fem fullspäckade dagar kommer dessa populära festivaler pågå samtidigt och erbjuda både en nationell och internationell plattform för nyskapande scenkonst. Detta unika samarbete är ett ypperligt tillfälle för artister, festivalbokare och publikgrupper att mötas under en intensiv vecka i augusti.


Pressmeddelande 16 november 2023: Sweden Performing Arts Expo 2024

För första gången genomför Scensveriges exportfestival Swedstage och queerfestivalen Stolt Scenkonst tillsammans med  Stockholm Fringe Festival (STOFF) och World Fringe Congress sina evenemang samtidigt, för att med gemensam kraft lyfta den svenska scenkonsten på den globala kulturkartan.


Uttalande 9 november 2023 : Swedstage 2024 i nya format – Helsingborg i maj och Stockholm i augusti


Den första Swedstage arrangerades 2012 i samarbete med Svenska ASSITEJ med syfte att presentera och uppleva det bästa av svensk scenkonst för barn, ungdomar och vuxna. Exklusivt utvalda svenska föreställningar, som kan turnera och är tillgängliga för en internationell publik.
2020 presenterades en digital version av Swedstage med utvalda produktioner, intervjuer och panelsamtal.
Läs mer om Swedstage 2020

Läs mer om projektet Swedstage på Swedstage.se