Ankomsten

Ankomsten

TeateriTeater Bråddgatan 34
Fredag 26 maj kl. 17:00-18:15
Lördag 27 maj kl. 15:00-16:15
Lördag 27 maj kl. 18:30-19:45
Söndag 28 maj kl. 11:00-12:15
Söndag 28 maj kl. 13:30-14:45Efter en kylslagen båtfärd kliver en man ut i en främmande stad. Han är ensam i en värld där språket är obegripligt och de sociala koderna svårtolkade. Allt han äger är resväskan i handen och fotografiet i kavajfickan, ett kort på familjen han tvingats lämna. Trevande börjar mannen ta sig fram i den nya miljön. Sakta lär han sig kommunicera, hittar ett jobb och får vänner men längtan att återvända hem till familjen växer sig allt starkare.

Baserat på Shaun Tans bildroman har regissören Thaddeus Phillips och den konstnärlige ledaren Christian Arin skapat en gränsöverskridande föreställning i både form och innehåll. Historien framförs av skådespelarna på ett nytt språk med fysiskt spel och dockor samt musik skapad av Juan Gabriel Turbay i en magiskt föränderlig scenografi skapad av Lars Jansson.

Thaddeus Phillips är verksam skådespelare inom film och tv (Narcos, Amazing Spiderman 2) samt teaterregissör (17 Borders) i både Syd- och Nordamerika. Phillips är även en av de konstnärlig ledare för kritikerhyllade Lucidity Suitcase Intercontinental som turnerar i hela världen.

Shaun Tan är en ALMA-belönad författare, illustratör och konstnär från Australien. Han har skrivit ett 20-tal böcker (Det Röda Trädet) och även vunnit en Oscar för kortfilmen The Lost Thing (2011).

Teateri grundades 1997 av scenkonstnärer från olika delar av Europa. Konstnärliga ledare är Vera Veljovic och Christian Arin. Produktioner i urval; Tisdagarna med Morrie, Tala! Det är så mörkt, Nils-resan mot norr (Uttagen till Bibu 2010), Massakerguden (Bästa föreställning, Publikens val, Nummer.se, 2009).

Fotograf: Peter Lloyd

Baserad på en bok av: Shaun Tan
Regi: Thaddeus Phillips
Scenograf: Lars Jansson
Musik: Juan Gabriel Turbay
Medverkande: Christian Arin, Nanny Nilsson, Martyna Lisowska och Sam Rigi

 

Här kan du läsa en intervju med Teateris konstnärliga ledare Christian Arin.