Asphodel Meadows/Sinna Virtanen

Asphodels ängar (Asphodel Meadows) är ett platsspecifikt verk vars centrala punkt är Östersjöns ålgräsängar och en dold sorg som inte har sörjts. Verket har uppstått från ett behov att skapa utrymme för sorg, ett behov att se på havet och ett behov att se i havet. Verket tillkom på Pro Artibus skärgårdsresidens i Korpoström, där dramatiker, regissör, dramaturg och frilanskonstnär Sinna Virtanen under ett halvår följde forskarnas arbete vid Åbo Akademis miljö- och marinbiologiska forskningsstation. Genom att vara där och tänka tillsammans med havet, föddes föreställningens karaktär och koncept.

I det intima verket möter föreställningens text Tatu Nenonens skulpturala ljudlandskap och Samu-Jussi Koskis kostymdesign, som med ett lekfullt användande av material och form sträcker sig över många tidsperioder, samt Malou Zilliacus och Martin Paul känsliga och kroppsliga performance.

Arbetsgrupp
Koncept, dramaturgi, text, regi: Sinna Virtanen
Ljuddesign: Tatu Nenonen
Skådespelare: Malou Zilliacus, Martin Paul
Kostymdesign: Samu-Jussi Koski
Mönsterkonstruktion för dräkter: Tarja Anttila
Dräkt- och hattsömnad: Marja Huttunen
Färdigställande av skådespelarnas hattar: Tutta Lauren
Produktion: Pro Artibus, Hangö Teaterträff
Svensk översättning: Malou Zilliacus
Engelsk översättning: Roy Bosswell.
Stöd: Svenska kulturfonden, Otto A. Malms donationsfond, Centret för konstfrämjande, Niilo Helanders stiftelse, Samuel Hubers konststiftelse, Nygrens stiftelse, Konstsamfundet. Verket hör till Stiftelsen Pro Artibus samling.

Tillbaka till alla utvalda produktioner