BLACK FOREST

BLACK FOREST/NORRDANS

Foto: Carl Thorborg

En resa om frihet och om att våga gå sin egen väg.

BLACK FOREST undersöker motsatta krafter och vad som händer med energin som samlas när en inte riktigt passar in. Det handlar om frihet och hemlängtan, om att vara tillsammans och att vara ensam, om att springa mot något eller springa ifrån.
BLACK FOREST är skogen som en måste ta sig igenom för att komma till sitt mål. Vem väljer att stanna kvar, vem väljer att gå vidare.

– Det stora temat är skogen och vad den symboliserar; frihet, öppenhet, stor och vacker. Det finns en slags befrielse och fridfullhet med skogen. Sedan har jag jobbat med motsatserna till det. På dagen är skogen ljus och fridfull och på natten är den kopplad till rädsla och skräck. Det har sedan kommit ut i rörelse, det är stort och vilt, säger Mari Carrasco.
Tanken med BLACK FOREST är att besökarna på nära håll ska få uppleva en dansföreställning och att de ska dras in i den mörka skogen som både lockar och utmanar.
– Jag hoppas att de ska kunna leva sig in i den här världen för en liten stund. Att de bara får ge sig hän in i det. Förhoppningsvis blir publiken lite svettig och får en känsla av att de har rört sig lika mycket som dansarna, säger Mari Carrasco.

Idé, koncept och universum: Mari Carrasco
Koreografi: Mari Carrasco i samarbete med dansarna
Koreografiassistent: Rita Lemivaara
Tonsättare: Mikael Karlsson
Kostym: Mari Carrasco, Rita Lemivaara och Annette Hägglund

Musiken inspelad av:
Violin: Fung Chern Hwei
Cello: Paul Wiancko, Clarice Jensen, Hamilton Berry
Piano: Mikael Karlsson