En skör konstidé genom institutionens mangelkvarn

En skör konstidé genom institutionens mangelkvarn

Arrangeras av ScensverigeLouis De Geer Konsert & Kongress
Onsdag kl. 13:00-13:45Konstnärliga processer möter teknisk realitet, ett panelsamtal om mötet mellan konstnärliga team och de tekniska avdelningarna.

Om att vara tydlig i förväntningar, behov och roller. Om att våga vara skör och kanske inte helt 100% säker i alla detaljer. Om att använda teaterns resurser på rätt sätt. Om att släppa loss konsten och kreativiteten både hos det konstnärliga teamet och hos teaterns medarbetare. Ett panel-samtal med plats för inpass från publiken lett av Anna Wemmert, ljusdesigner.

Ett konstnärligt team bestående av till exempel regissör, scenograf och ljussättare presenterar sina idéer, skisser modeller och ritningar för en grupp människor på teatern. Denna grupp består av representanter från alla tekniska avdelningar. Alla har sitt fokus. På olika scenkonstinstitutioner heter det olika saker men vanligt förekommande är ram-möte, idépresentation, förteknisk koll, dissikeringsmöte, dekorplaneringsmöte, modelleverans, detaljgenomgång. Men är någon någonsin glad eller tillfreds efter ett sådant möte? Hur får vi, gemensamt, till en bra dialog och samarbete? För det är väl det vi alla vill? Eller…Moderator: Anna Wemmert, ljusdesigner
Panel:
Helga Bumsch, scenograf
Maria Löfgren, regissör
Richard Andersson, scenograf