Glasäpplen

Glasäpplen/Örebro Länsteater

Foto: Stefanie Andersson

Anders Duus gräver skickligt vidare i landsortens och villastadens vardag. Berättad och gestaltad i stilsäker regi av Helena Sandström Cruz. Ett originalverk för scenen, en hel berättelse av det klassiska slaget. Det är skenbart enkelt, men när vi skrapar på ytan framträder en mångbottnad verklighet, som bara riktigt bra teater kan förmedla. -Urvalskommittén

En vanlig lördagmorgon i ett vanligt radhusområde så ringer det plötsligt på dörren hos Ellinor och Magnus. Utanför står Reine, områdets kuf. Han har ett brännbollsträ i handen, och han kräver att deras nioårige son ska komma och be honom om ursäkt. Det blir startpunkten på en händelserik helg som väcker både gamla och nya synder till liv, och förändrar familjen för alltid.

Anders Duus har skrivit en ny pjäs efter fjolårets hyllade Det som är vårt, med samma blandning av vardag, vemod och skruvad humor. Glasäpplen är en betraktelse över vår skoningslösa blick på det avvikande, vilka värderingar vi lämnar i arv till våra barn och vår längtan efter att livet ska bli något mer än det är.

Manus: Anders Duus
Regi: Helena Sandström Cruz
Medverkande: Anders Hambraeus, Anna Lyons och Hans Christian Thulin
Scenografi & kostym: Daniel Åkerström-Steen
Ljus: Ronny Andersson
Ljud: Philip Henning
Mask & peruk: Giovanni Indelicato