Goldberg Variations – ternary patterns for insomnia

Goldberg Variations – ternary patterns for insomnia

Andersson Dance & Scottish EnsembleOBS! Föreställningen kommer dessvärre inte kunna framföras live under Scenkonstbiennalen, men en dokumentärfilm kring verkets tillkomst kommer att visas under biennalen i Louis de Geer. Dokumentären är skapad av filmaren Hugh Carswell och inspelad på Riksteatern i Hallunda och Dansens Hus i Stockholm.Elva musiker och fem dansare tar utgångspunkt i ett av världens mest kända och älskade musikstycken.

Här möts två internationella ensembler för att göra en nytolkning av en tidlös klassiker. Örjan Anderssons koreografi tar fäste i musikens grundstrukturer och bottnar, oavsett om det gäller nyskrivet elektroniskt, folkmusik eller klassiska verk. Musik har alltid intresserat honom och fungerar som manus för rörelsen. ”Det är något magiskt med själva musikaliteten i rörelsen” sa han i samband med att han mottog SvD:s operapris 2011.

Fotograf: Hugh Carswell

Koreografi: Örjan Andersson
Musikalisk ledning: Jonathan Morton
Musik: J.S. Bach – Goldberg Variations (arr. Sitkovetsky)
Scenografi och ljusdesign: SUTODA
Videodesign: Sam Salem
Kostym: Bente Rolandsdotter
Musiker Scottish Ensemble: Jonathan Morton, Cheryl Crockett, Daniel Pioro, Rakhvinder Singh, Joanne Green, Laura Ghiro, Jane Atkins, Andrew Berridge, Alison Lawrance, Naomi Pavri och Diane Clark
Dansare: Jozsef Forro, Eve Ganneau, Paul Pui Wo Lee, Csongor Szabo och Danielle de Vries
Produktionsledare: Jenny Jamison/Scottish Ensemble & Anne Koutonen/Nordberg Movement
Verksamhetsledare: Fraser Anderson/Scottish Ensemble & Magnus Nordberg/Nordberg Movement
Produktion: Andersson Dance, Scottish Ensemble & Nordberg Movement
Tekniska tjänster i samarbete med Lumination of Sweden/SUTODA

Föreställningen är en samproduktion med Regionteatern Blekinge Kronoberg och Riksteatern. Med stöd av Kulturrådet, Stockholms Stad, Creative Scotland.