Min totala njutning/Lilith Performance Studio

Foto: Petter Pettersson

Lokalen är klädd från golv till tak med fem ton mjöl, en jättestor deg blir rekvisitan som binder samman de 25 aktörerna. Degen luktar, kramas, knådas, överlämnas och följer publiken med hem, fastklibbad under skorna. Sinnligheten i Min totala njutning är påfallande och befriande, men föreställningen ger också känslan av mardrömmens osäkerhet i det neonblå dunkla ljuset, med körens mässande och ett operasolo för sopran. Det är vackert, läskigt, totalt njutbart och oförglömligt.

– Urvalskommitténs motivering

Min totala njutning är ett tillstånd i glappet mellan ett före och ett efter krisen eller extasen. Individens begär efter förödelse och pånyttfödelse undersöks i relation till kollektivets behov av rituell intimitet och omsorg. Likt ett svedjebruk har allt det gamla bränts för att komma åt något nytt.

Vi rör oss varsamt i skrevorna mellan erotiska drömmar och sönderfallande verklighet. Det undermedvetna har tagit formen av en ny natur, ett kargt bergslandskap som kladdar fast under fotsulorna. En grupp människor hanterar ofrivilligt den levande organismens olika stadier av transformation. Med ett outsinligt begär mässar kören om förlösningen i den totala njutningen. Händelser och temporaliteter utspelar sig sida vid sida, omlott och utan tid.

På initiativ av konstnärsduon LILITH (Elin Lundgren & Petter Pettersson) fick poeten Daniel Mårs i november 2020 i uppdrag att skriva fram ett poetiskt universum som skulle ligga till grund för en storskalig performance i alla parametrar. I nära samarbete med konstnärsduon LILITH har de poetiska byggstenarna arbetats fram och fått diktera platsens gestaltning, körstycken, operasolon och de medverkandes koreografier. Resultatet blev totalperformancen och diktsamlingen Min totala njutning.

Idé & koncept Konstnärsduon LILITH och poeten Daniel Mårs.
Text Daniel Mårs
Regi/Scenografi/Kostym/Ljus Konstnärsduon LILITH
Opera solist Paulina Pfeiffer
Kompositör Philip Gleisner
Inspelad kör Maja Lundmark, Hanna-Maria Strand, Joar Sörensson, Daniel Åberg
Pole dancer Selma Kjesen
Produktion Lilith Performance Studio
Medverkande aktörer Daniel Mårs, Elin Lundgren, Erik Wall, Elisabet Stengård, Birgitta Hult, Lo Pettersson-Lundgren, Inna Pettersson-Lundgren, Vilma Linton, Selma Kjesen, Filip Jönsson, Axel Berger, Mikael Dahlqvist Fuchs, Olivia Klang, Thomas Hiljeborn, Faïka Ammar, Helena Ricci, Finon Alkabawi, Hanna Knutsson, Irene Stenberg, Louise Zurawski, Kaisa Malmborg, Joakim Carlsson, Alma Edvall Bons, Susanna Edvall Bons

Läs mer om produktionen här

Tillbaka till alla utvalda produktioner