Moln Kompani Giraff

Foto: José Figeroa

Nycirkus möter musik möter poesi; Kompani Giraff, Jonathan Johansson, Karin Boye.
Så blir Moln en fruktbar helhet runt Karin Boyes diktverk. Dystopisk men livsbejakande. De olika konstarterna förhöjer varandra på ett ömsint sätt. Ramberättelsen kretsar kring några individer som är utlämnade åt varandra i ett vakuum mellan barndom och tonår. Här uppstår ett eget universum där drömmar är verklighet – eller tvärtom. Artisterna rör sig subtilt mellan det vardagliga och det storslagna, lyhört i samklang med dikterna och musiken.

— Urvalskommitténs motivering

Moln är en musikaliskt präglad cirkusföreställning med utgångspunkt från Karin Boyes diktverk. Ramberättelsen kretsar kring en samling individer som är utlämnade åt varandra i ett slags vakuum mellan barndom och tonår. Det är dystopiskt men livsbejakande och rör sig mellan det vardagliga och det storslagna.

Föreställningen är ett drömspel som med lätt och poetisk hand kastar sig mellan de bråddjup av existentiell svärta och de ljusa lätta moln som bor i oss alla, speciellt i brytpunkten mellan barn och vuxen. Manuset av Stina Oscarson är ett formexperiment där extrakt ur Karin Boyes dikter sammanfogas till ett sömlöst universum. Dessa texter har tonsatts av Jonathan Johansson och David Lindvall. I ensemblen medverkar fyra cirkusartister som med dansakrobatik, parakrobatik och objektmanipulation förkroppsligar Karin Boyes drömska diktvärld.

Baserat på dikter av Karin Boye.

MEDVERKANDE Axel Ahl, Benjamin Beaujard, Elaine Briant och Sara Runsten
REGI Viktoria Dalborg
MUSIK Jonathan Johansson och David Lindvall
DRAMATISERING Stina Oscarson
SCENOGRAFI OCH KOSTYM Sus Soddu
LJUSDESIGN Sofie Gynning
MASKDESIGN Sophie Rockwell
MAGIKONSULT Axel Adlercreutz
KOREOGRAFIÖGA Katarina Lundmark
TEKNISK PRODUCENT Stefan Karlström
SCENMÄSTARE Joakim Björklund
PRODUCENT Mette Klouman
VIOLIN OCH ARRANGEMANG Erik Arvinder
KÖR My Paaske