På spaning efter den tid som flytt

Orionteatern

Foto: Jose Figueroa

En ensam skådespelare fyller upp hela rummet när Maja Salomonsson och Nina Jeppsson tar sig an Prousts klassiker. En långsamt vindlande och oupphörligt magisk scenisk upplevelse som med hjälp av målande ljudlandskap, innovativ figurteater och en lika konsekvent som säregen estetik låter de storslagna känslorna få sitt rättmätiga utrymme. 

-Urvalskommittén

En befrielsesaga, en sonat, en dröm, ett uppvaknande, en gothisk katedral, en förtjusande klänning, en modernitetsmaskin, en metafysisk föreläsning, ett kåtslag, ett svartsjukedelirium, en könseufori, en mindmap, en mindfullness-övning, en antimindfullness-övning, ett toalettklotter, en spionthriller, ett upphävande av den kronologiska tiden, ett motgift mot rationalitet och mätbarhet, en återförtrollning av världen och en lovsång till sinnligheten.
En dramatisering av romanens sju delar till en scenmonolog. Ett 4000 sidor långt försök att sätta ord på allt det i existensen som egentligen inte går att sätta ord på. Det handlar om tiden, rummen, minnena, medvetandet och sinnena. Och även om kärleken, döden, lyckan, äregirigheten, politiken och kriget. Men allra mest om vad det innebär att vara levande och om att ta sig vatten över huvudet.
Välkommen till en otidsenlig, ointeraktiv, högtravande och lite för lång scenkonstupplevelse som kan förändra din uppfattning om verkligheten.

Under Scenkonstbiennalen producerade Orionteatern kortfilmer utifrån föreställningen På spaning efter den tid som flytt

Länk till Damn, I wish I was your lover
Länk till Den Fångna
Länk till dokumentären Nypremiären

Föreställningen har nypremiär i augusti 2021 läs mer HÄR!

“Man behöver inte ha läst Proust för att se det här. Föreställningen är ett allkonstverk. Bland det finaste jag sett.” – Martina Rampling, teaterstockholm.se

MANUS & REGI Maja Salomonsson & Nina Jeppsson MED Nina Jeppsson SCENOGRAFI Mats Sahlström KOMPOSITION Kent Olofsson KOREOGRAFI Andriana Seecker KOSTYM Johanna Mårtensson MASKDESIGN Linda Sandberg LJUSDESIGN Raimo Nyman VIDEODESIGN Johannes Ferm Winkler/Visual relief