Scenkonstens hantverk och poesi – ett synsätt, ett tillvägagångssätt och ett förhållningssätt med intentionen att skapa förutsättningar för att poesi ska ges möjlighet att uppstå. Vad händer med prestationen, hur påverkas handlingen av kopplingen till en större helhet? Kan vi få ett holistiskt synsätt och en hög scenisk ambitionsnivå att samverka? Får detta en inverkan på hur vi ser på oss själva och för hur vi ser på vår uppgift? Vad har “det roliga med att vara människa” att göra med vägen mot en hållbar värld?
Netanel Seri, Eva Dal, Gloria Manzeyi, Samuel Norlind, Michael Norlind – Scenkonst Gerlesborg
Unga scenkonstintresserade skriker sig hesa till en bransch som inte agerar tillräckligt snabbt i en värld präglad av krig, inflation, och klimatkris. Kvar finns en generation där över hälften tycker att samhället är på väg åt fel håll och att möjligheten att påverka sitt liv minskar. Vad tänker Sveriges unga kulturutövare och arrangörer om framtiden? Vad försvinner och vad finns kvar? Och vad behöver vi som kulturorganisationer och institutioner göra för att inte förlora unga initiativtagare och istället behålla dem till framtiden?
Välkommen på ett samtal tillsammans med Riksteaterns unga arrangörer och unga scenkonstutövare från hela Sverige. Tillsammans diskuterar vi den unga generationens plats i vårt skiftande kulturlandskap och ställer oss frågor kring arrangörskap, publik och engagemang.
Samtalet leds av Riksteaterns Unga Nätverk
Mer information om arrangören: https://www.riksteatern.se/ https://www.riksteatern.se/run/