Programgruppen 2022

Ebba Malander
producent och planeringskoordinator, Västmanlands Teater

Ellen Nyman
skådespelare, doktorand

Erik Gavelin
producent på Uppsala stadsteater

Äntligen är det dags för Scenkonstbiennal i Västerås! Det känns särskilt roligt att vara en del av arbetsgruppen för seminarieprogrammet när jag vet att årets seminaerier kommer innebära samtal och möten i fysiska rum, utan skärmar och unmute-knappar. Det har jag längtat efter!

Jag ser verkligen fram emot att få vara en del av programgruppen.  Scenkonstbiennalen är en viktig plattform och det finns många intressanta frågor att lyfta och samtala om. Särskilt i denna tid, som nästan kan upplevas som en skärningspunkt och där konsten kan och bör spela en central roll. Vi som bransch behöver också bara få samlas och träffa alla vänner och kollegor som vi annars inte ser i vår vardag och känna samhörighet.

Jag hoppas att vi med seminarier och samtal kan ge en kontext till de utvalda föreställningarna och öppna upp för samtal kring de brännande frågor som upptar våra branscher efter två år av pandemi.

Benedikte Esperi
koreograf, dansare och konstnärlig ledare för Dansfilmfestivalen och Finnekumla Dans & Konstscen.

Karim Rashed
skådespelare, regissör, dramatiker och dramapedagog på Malmö stadsteater.

Jag ser verkligen fram mot programarbetet för Scenkonstbiennalen. Våra respektive erfarenheter och sammanhang ska förhoppningsvis skapa ett rikt, varierat och spännande program. Min nyfikenhet dras till det som inte stryker medhårs och utmanar både scenkonsten och publiken i format, estetik och representation.  Förhoppningsvis får vi uppleva allt på plats i sin bästa form – live!

Benedikte Esperi har även styrelseuppdrag och konstnärligt verksam i Tiny Festival Producers och Galleri 54. Undervisande lärare vid Högskolan för scen och musik

Det är ett hedervärt och utmanande uppdrag att vara med i programgruppen, jag ser fram emot ett brett program med överskridande scenuttryck,  intresseväckande seminarier och workshops där det finns plats för alla. Nya perspektiv och nya inspirationskällor från bland annat icke-västerländsk scenkonst.


Scenkonstbiennalen består av en stor mängd olika seminarier, samtal, mingel och workshops som initieras och arrangeras av Scensveriges medlemmar. 

Sista dagen för att skicka in programförslag har passerat och programgruppen arbetar med att kontakta alla som skickat in förslag under februari och mars.