SKAPAD AV Sofie Pallander, Erik Norén och Chrissie Lindström
Nyfiken på Frejametoden? Lagom till gruppens 15-årsjubileum delar de med sig av hemligheterna bakom succén. Upplev hur barn och unga med diagnoser inom autismspektrat förändrat sina liv med hjälp av teatern.
Vad händer om den som ställt en fråga – också lyssnar till svaret? Efter 15 år av verksamhet summerar Freja Musikteater sina framgångar. Men också sina bakslag. I en stor retrospektiv utställning får vi genom flera olika uttryck och tekniker ta del av en unik berättelse av och med i dag vuxna länsinvånare.
FREJAMETODEN
Arbetet med gruppen har genom åren stått på två ben, där de konstnärliga och de psykosociala delarna tillsammans skapat Frejametoden. ”Att vi med konsten som uttrycksmedel och arbetsredskap ger människor
förhöjd livskvalitet och ett socialt liv är något vi är stolta över.”
Sanna Holmgren Jonsson Konstnärlig ledare
Utställningen står placerad i Konserthusets foajé.
–
Interaktion och intimitet – om trygghet, tillit och risk i den konstnärliga processen
Culturen, Elektra bio
Fackförbundet Scen & Film avd. 111 Sångaravdelningen
Hur kan vi arbeta med intima scener på ett sätt som tar hänsyn till sångarnas personliga gränser? Hur kan fler av sångarens kompetenser användas i det gestaltande arbetet? Och hur kan vi arbeta normkreativt med operarepertoar?
Det har operasångaren och doktoranden Tove Dahlberg undersökt inom ramen för sin avhandling vid Stockholms konstnärliga högskola. Tillsammans med två andra sångare, en pianist, en regissör och en intimitetskoordinator har Tove gjort en serie praktiska laborationer med två kärleksscener som material. Undersökningen avslutades med en föreställning och under seminariet kommer filmversionen av föreställningen visas. Sedan följer ett samtal med Tove Dahlberg, Mattias Nilson, baryton, och Gunilla Edemo, dramaturg och regissör, om trygghet, tillit och risk i den konstnärliga processen.