Välkomna att prata arbetsmiljö eller andra fackliga frågor med jurister och skyddsombud från fackförbundet Scen & Film. Vi bjuder på kaffe och pratar fackliga frågor.
Sashiko med skyddsombud
Varje dag kl. 12.00-14.00 har du också tillfälle att prata arbetsmiljö med skyddsombuden Holger Tistad, och Tristan Agdler, samtidigt som du får pröva den japanska lapptekniken Sashiko. Vi har material – du har något som behöver lagas!
Sashiko med skyddsombud är samtal och handarbete för och med skyddsombud på Scen & Films verksamhetsområde, och andra som är intresserade av arbetsmiljö. Tillsammans lagar och lappar vi kläder och andra textilier (en praktik som på japanska kallas boro) med en broderimetod som kallas Sashiko.
Medan vi handarbetar pratar vi om olika frågor som rör arbetsmiljö och angränsande områden som rehabilitering, bemötande och jämlikhet. Vi förlänger hållbarheten på de textilier vi tar hand om och lagar och pratar om hur vi kan förbättra vår egen och vår verksamhets hållbarhet genom bättre arbetsmiljö. Handarbetet gör samtalet eftertänksamt och personligt och textilierna påminner oss om vi pratat om efter samtalets slut.
Tyg, nål och tråd finns på plats, ta gärna med något att laga. Alla är välkomna att delta i samtalet med eller utan handarbete.
Med Holger Tistad, Huvudskyddsombud Riksteatern och Tristan Agdler, regionalt skyddsombud Fackförbundet Scen & Film
–
Minnesträdgården – en tillfällig plats för ett kollektivt avslut och helande
I spåren (och såren) av pandemins närvaro och scenkonstens frånvaro har vi alla påverkats. Varje förlust är individuell men skapar ett gemensamt tomrum i hela samhället. Under biennalen har därför fem konstnärer bjudits in att skapa Minnesträdgården där de utifrån sina individuella praktiker erbjuder besökare att både omfamna och släppa taget om det vi upplevt. Tillsammans utgör dessa minnen en tillfällig plats för ett kollektivt avslut och helande genom sin manifestation.
Som besökare kan du komma och gå som du vill, ta den tid du behöver (5-55 minuter)
The memorial garden – a temporary place for a collective ending and healing In the traces (and wounds) of the pandemic’s presence and the absence of the performing arts, we have all been affected. Each loss is individual but creates a common void throughout society. During the biennial, five artists have therefore been invited to create the memorial garden, where they, based on their individual practices, offer visitors to both embrace and let go of what we have experienced. Together, these memories constitute a temporary place for a collective ending and healing through its manifestation.
As a visitor you can come and go as you please, take the time you need (5-55 minutes)
Medverkande: Benedikte Esperi
Elisabeth Belgrano
Napo Masheane
Cia Runesson
Annikki Wahlöö
Plats meddelas/Location TBA
Denna programpunkt ingår i temat Ta hand om dig, en satsning av Scensverige som pågår hela 2022. Med stöd från Kulturrådets återstartsbidrag för branschen kommer olika arrangemang om bl.a. självomhändertagande och självledarskap för ett hållbart yrkesliv göras.