Vi befinner oss i en tid när digitalisering blir allt viktigare – inte minst på grund av pandemins konsekvenser – och det finns inte alltid resurser att utveckla kompetensen utifrån de behov en organisation har av långsiktighet och digital transformation. Vi bjuder in till ett seminarium för dig som vill se vilka möjligheter till kompetensutveckling som finns för verksamheter och medarbetare inom scenkonsten. Just nu erbjuder Trygghetsrådet TRS särskilda insatser med stöd av Europeiska Socialfonden (ESF), både för den enskilda medarbetaren och för organisationen. TRS och ESF bekostar kompetensutvecklingen, ni bidrar med er tid. Paneldeltagare presenteras löpande.
Med VR (Virtual Reality) har scenkonsten tagit sitt största steg nånsin in i det digitala. På prestigefyllda Venice Filmfestival vann Bal de Paris (Av koreografen Blanca Li) Best VR experience. Vad finns det för fördelar med VR? Närvaron är det mest påtagliga, du kan tex få vara riktigt nära både skådespelare och dansare på ett sätt som är omöjligt live. Med vad mer?
“The Metaverse” håller på att formas och öppnar nya möjligheter för scenkonstnärer att undersöka nya sätt att skapa och visa sina verk på. Avatarer och virtuella föreställningar är inte längre science fiction. Tom publiken kan närvara som avatarer! Ett digitalt verk kan också säljas som en NFT, vad är det? Och vad är metaverse egentligen?
Gorki Glaser Muller har i flera år undersökt danskonst i VR och kommer att i detta inspirationsföreläsning bjuda på sina egna erfarenheter och trendspaningar. Han har i flera år samarbetat med GöteborgsOperans Danskompani med XR och deltog i Venice Filmfestival PB med sin WIP av Desaparecida, ett digitalt verk med danstjärnan Bobbi Jene Smith.
Efter samtalet finns det möjlighet att testa dansverk i VR glasögon. Begränsad antal platser.