Baba Karam

Välkommen till Baba Karam, The Summer Sneak Peek! – genom Jamileh och Khordadian

Foto:  Jenny Baumgartner

Välkommen till Baba Karam – genom Jamileh och Khordadian The Summer Sneak Peek! En deltagande queer dansföreställning som utgår ifrån den populära iranska dansformen baba karam.

Tre performers och en DJ bjuder upp till dans och lyssning på queera dansminnen i detta verk som inspirerats av iranska familjefester, mehmooni, och inskickade rörelser från hemmadansare runt om i världen. Konstgruppen Ful har gjort en hyllning till dansens kraft att förändra och möjliggöra förbjudna begär och identiteter. Verket är också en hyllning till de två tongivande och välkända amerikanskiranska koreograferna Jamileh och Mohammad Khordadian, som inspirerat miljontals runt om i världen att dansa baba karam. De har med sina viktiga arbeten förskjutit gränserna för vad dans kan göra och betyda för människor, och hur dans skapas i diaspora. 

Baba Karam – genom Jamileh och Khordadian The Summer Sneak Peek rör sig mellan hemmafest och klubbrum samtidigt som den tar plats i det offentliga rummet. Denna blandning av format skapar möjligheten att överbrygga scen och salong, främling och vän, performer och publik. I föreställningen vävs musiken och dansen samman med dokumentära och personliga berättelser om dansminnen, exil och avgörande händelser i människors liv som är förknippade med just dans. 

Baba Karam – through Jamileh and Khordadian The Summer Sneak Peek

Dance party, queer desires and memories of dance as a prerequisite for life. Three performers and a DJ invite you to the popular Iranian dance form baba karam. Bollywood, club music from West Asia and Persian storytelling meet in a colorful and playful outdoor show that gives everyone the opportunity to dance for and with each other.