Baba Karam

Konstgruppen Ful

Konstgruppen Fuls scenkonstverk är en deltagande dansföreställning som utgår ifrån den populära iranska dansformen baba karam.

Tre performers och en DJ bjuder upp gästerna (publiken) till dans och queera dansminnen, i ett rum inspirerat av separatistiska fester där alla får möjligheten att dansa för och med varandra.

Verket är också en hyllning till de två tongivande och välkända amerikanskiranska koreograferna Jamileh och Mohammad Khordadian som inspirerat miljontals runt om i världen att dansa baba karam. De har med sina viktiga arbeten förskjutit gränserna för vad dans kan göra och betyda för människor.

Baba Karam – genom Jamileh och Khordadian är också ett verk som ställer frågor kring intimitet, mobilitet och vårt behov av att skapa rum för gemenskap som överbryggar fysisk distans. Detta till följd av den rådande pandemin men också som en självklar verklighet för människor levandes i diaspora, på flykt och i en tid av klimatförändringar.

Regi och manus: Nasim Aghili
Koreografi: Rani Nair tillsammans med ensemblen
Ljud och intervjuer: Malin Holgersson
Medverkande: Parwin Hoseinia, Rani Nair, Jafar the Superstar, Rasuul (George Chamoun)
Jafar the Superstars monolog: Edwin Safari
Scenografi: Björn Karlsson
Kostym: Björn Karlsson och Nasim Aghili tillsammans med ensemblen
Regiassistent: Alejandra Goic
Mask: Susanne Åberg
Video: Nemo Stocklassa Hinders
Ljud video: Agnieszka Lewalski
Ljus video: Jonatan Winbo
Grafisk form: Hanne Lindberg
Producent: Johanna Gustafsson

För mer info om Konstgruppen Ful, besök:
Fulkonst.se
Facebook
Instagram
Youtube

Baba Karam – genom Jamileh och Khordadian produceras av Ful i samarbete med MDT – Stockholm och Rani Nair Production med finansiellt stöd av EU-nätverket Be SpectACTive, Kulturrådet, Konstnärsnämnden, Stockholms stads kulturförvaltning, region Skåne, Lunds kommun och Stenkrossen Maxi-stöd.