Fejkflickan

Fejkflickan – Regionteater Väst

Foto: Lina Ikse

Vad är kön? Hur många kön kan en vara eller ha? Kan en ha massor av kön, i kroppen och hjärnan? Hur känns det i hjärtat? Vad är på riktigt och vad är inte på riktigt?

Jag tänkte att: Min hjärna finns inte mellan benen. Mitt hjärta finns inte mellan benen.

Om jag var en bakelse skulle jag vara tiramisu. Det är en efterrätt med massor av lager och lite skum smak. Jag älskar dig. Det är inte alltför sött. Massa lager.

Vad vill jag ens vara? 

Fejkflickan är en föreställning om kön och identitet, om mellanrum och uppväxt, baserad på intervjuer med unga människor med transerfarenhet.

Regissör för föreställningen är Eddie Mio Larson som också jobbar som skådespelare och är en av de konstnärliga ledarna för den queera frigruppen kvalitetsteatern, och även arbetar på Hagateatern i Göteborg. Dramaturg för föreställningen är Anna Nygren, som tidigare skrivit dramatik för Barnteaterakademin i Göteborg, Teater Athena i Malmö och Kvartersteatern i Norrköping, samt romanen Hunger för Lesbisk Pocket.

PRODUKTION & ENSEMBLE

REGI Eddie Mio Larson MANUS Eddie Mio Larson & Anna Nygren DRAMATURG Anna Nygren KOSTYM Ulrika Kärrö & Phuong Le Romell LJUD Felix Björklund MASK Maja Asp

ENSEMBLE Michael Engberg & Rebecca Hayman

Biljetter till föreställningen är gratis men bokas på bokastolt@scensverige.se