Peter och Janne gör slut

Peter och Janne gör slut – Regionteater Väst

Foto: Lina Ikse

Peter och Janne driver begravningsbyrån Ensamheten och kommer till skolan för att hålla ett föredrag om yrket. Under presentationen uppenbarar sig dock sprickor dem emellan. Och inte bara det, Peter vill även avsluta deras privata kärleksrelation.

Med Peter och Janne gör slut undersöker vi teman kring avsked, separation och sorg. Hur kan man prata om känslorna kring att kärlek plötsligt tar slut, att en närstående avlider, att ens föräldrar går åt olika håll? Vad är det att skiljas från en vän, en familjemedlem, ett husdjur?

Existentiella och emotionella frågor är grundstenar för skapandet av individen. Vilka relationer en har och deras betydelse för ens livslånga utveckling skapar frågor som ständigt är i rörelse. Vi vill tillsammans med publiken lyfta dessa frågor.

PRODUKTION & ENSEMBLE

TEXT Mattias Brunn, Jan Coster, Jimmy Dahlqvist & Peter Lorentzon PÅ SCEN Jan Coster, Peter Lorentzon & Jimmy Dahlqvist REGISSÖR Mattias Brunn DRAMATURG Dimen Abdulla TRIXTER Carolina Frände, i samarbete med Skärholmen – Kulturhuset Stadsteatern RUMSANSVARIG & REKVISITÖR Ulf Ökvist MASK Maja Asp KOSTYMDESIGN Ulrika Kärrö

ENSEMBLE Jan Coster, Jimmy Dahlqvist & Peter Lorentzon

Biljetter till föreställningen är gratis men bokas på bokastolt@scensverige.se