Queer as Opera

Karolina Blixt, Isabella De Mendonça & Erik Österberg

Queer as Opera trotsar heteronorm och röstfack och låter kreativiteten flöda!

En desperat mezzo, en hängiven pianist och en drömsk sopran gör saker de aldrig fått göra – men alltid drömt om. I en halvtimmes potpurriopera tar trion ett skamlöst grepp på både känd och okänd operamusik och bjuder in till nya infallsvinklar i sann Pride-anda.

Kom och upplev i en föreställning som inte bangar för att måla svartvit tradition i regnbågens alla färger!

Erik Österberg

Erik Österberg läste kandidat- och masterprogrammet i kammarmusik på Musikhögskolan i Stockholm 2003-2007 för Stefan Bojsten och Staffan Scheja. Efter utbildningen jobbade han som frilansmusiker samt som kapellmästare i kören Stockholm Sjunger och framträdde tillsammans med en mängd artister såsom Louise Hoffsten, Andreas Lundstedt, Sheryl Clamp, Annika Herlitz, Molly Pettersson Hammar med flera. Nuförtiden arbetar han som IT-konsult och privatinvesterare.

Isabella De Mendonça

Utbildad vid kammarmusikprogrammet på Mälardalens högskola samt vid Stockholm Operastudio (f.d. Operastudio 67). Sångstudier för Katarina Dalayman. Har bl.a. arbetat på Västmanlandsmusiken och framträtt på Dala-Floda operafestival och sjungit roller som Dorabella i Così fan tutte, Vitellia i La clemenza di Tito och Mercédès i Carmen.

Foto: Sara Pohl

Karolina Blixt

Karolina Blixt mezzosopran är verksam frilansande operasångerska och har gjort sig ett namn för att vara en artist med stor scenisk och musikalisk bredd. Hon har sedan sin examen från Operahögskolan i Stockholm 2007 verkat på scener och konserthus runt om i Sverige och utomlands och jobbat i mängder av olika produktioner. Karolina har även turnerat med egna konsertföreställningar och projekt, däribland med Riksteatern och den egna föreställningen Opera! Für Alle!

Det senaste engagemanget var i den nyskrivna cirkusoperan Circus Days and Nights av Philipe Glass tillsammans med Cirkus Cirkör på Malmö Opera. Kommande säsong 2021/2022 sjunger Karolina på Kungliga Operan i Stockholm.

Foto: Elisabeth Ohlson Wallin

Repertoar Queer as Opera 4 augusti

The Cold Song / What Power Art Thou
ur King Arthur
H. Purcell (1659 – 1695)

Bella siccome un angelo
ur Don Pasquale
G. Donizetti (1797 – 1848)
sv. text Isabella de Mendonça

Mon cœur s’ouvre à ta voix
ur Samson et Dalila
C. Saint-Saëns (1835 – 1921)

Prelude, op.28 no.7
F. Chopin (1810 – 1849)

Là ci darem la mano
ur Don Giovanni
W.A. Mozart (1756 – 1791)
sv. text Isabella de Mendonça

Prenderò quel brunettino
ur Così fan tutte
W.A. Mozart (1756 – 1791)
sv. text Karolina Blixt & Isabella de Mendonça

Ardon gl’incensi… Alfin son tua
ur Lucia di Lammermoor
G. Donizetti (1797 – 1848)