Rebecca Evanne och Per Störby Jutbring

KONTRAST

En steppdansare och en musiker. Drömska minimalistiska ljudlandskap där hårda ljud från steppskorna rör sig fritt. Två motpoler som ibland vävs ihop till ett rytmiskt pumpande inferno-paradis. 

Rebecca Evanne är koreograf, dansare och pedagog som rör sig fritt över genrerna. Hon har koreograferat musikaler som Wicked och Mary Poppins, moderna dansföreställningar, operaföreställningar, men även till artister som Marlena Ernman och Håkan Hellström. Som dansare har hon jobbat med olika koreografer som tagit henne till scener som Dansens hus, 3:e Våningen, Moderna Dansteatern, China teatern och Scandinavium. Rebecca är även pedagog på Balettakademien i Göteborg.

Kompositören, musikern och artisten Per Störby Jutbring gör minimalistisk musik, en blandning av klassisk orkestrering med akustiska instrument och elektroniska ljudlandskap. Hans musik har spelats på scener som National Grand Theatre i Peking, Contemporary Arts Center i New Orleans och Festival Internacional De Invierno i Rio. Den har hörts i filmer, teater, dans, TV och på en mängd plattor med t ex hans New Tide Orquesta, eller som sitt elektroniska pop-alias Zeigeist. Med NTO, där han spelar bandoneon, har han turnerat runt hela världen, på senare år har han fokuserat på sitt huvudinstrument pianot och som soloartist. Senaste plattan ”The Thief Bunny Society” släpptes 2020 (recension, 6 av 6 i Gaffa): https://gaffa.se/recension/142991/musik-foer-eftertanke-och-sjaelslig-ro/ www.perstorbyjutbring.com