Stand up Yours

Humorklubben för queers och kvinns!

Glittrande skämt, hjärta & smärta, trams & kamp- en timmes ståuppföreställning med Stand Up Yours! Humorklubben Stand Up Yours (SUY) startades 2014 for att skapa en onormig humorscen de själva saknat for kvinnoidentifierade- och HBTQI+ komiker. Sedan dess har de fornyat stauppscenen, presenterat landets bästa komiker, nya stjärnor och rookies for utsalda hus pa scener som Sodra Teatern, Fotografiska och Ö2.

Therese Sandin

Har uppträtt på landets alla stora klubbar, setts på SVT:s Släng dig i brunnen och är även en av Stand Up Yours klubbdirektörer. Driver sedan 2020 bokningsagenturen Keep It Queer för att promota queera artister.

Pernilla Hammargren

Började med standup 2006 och har sedan dess uppträtt på klubbar och Pridefestialer i hela landet. Har levererat egna soloshower som Dykes on Sparkbikes & Homo Aloneo, samt arbetat med att driva klubbar och scener som bryter normen i humorvärlden. Grundade prisbelönta Stand Up Yours 2014.

Moa Svan

Moa Svan är komiker och författare till boken ’Det riktiga landslaget’(2015) som berörde en feministisk ingång till att älska fotboll. Gjorde standupföreställning om medeltiden på Historiska museet (2020) som spelades in för UR Play. Aktuell nu med en ny säsong av podden Svan Sessions där hon diskuterar historia och litteratur med olika gäster.

Olivia Skoglund

Olivia Skoglund är satirtecknare och har gjort roliga bilder till tidningarna Galago och Bang. Nu debuterar hon på standupscenen, mycket trans och trams utlovas!

Idgie Heather Ljunggren

Queer bibliotekarie, dandy, gaymer och komiker som ofta kan ses på Stockholms klubbar.

Skye Ericsson

Flygvärdinna och dragqueen som började med standup! 2020 kom Skye till final i Lund Comedy Festivals rookietävling Grand Comedy Slam.