Tack för fina Stolt scenkonst-dagar i Galärparken!

Fiskedansen och andra Kosmiska Bekännelser, Under Eken. Foto: Isabel Kempe

Mellan 31 juli och 2 augusti intog Stolt scenkonst Parkteatern i Galärparken. Tre underbara dagar fulla av föreställningar, samtal, möten, workshops och mingel. Vi vill tacka alla inspirerande medlemmar som har bidragit med tankar, idéer och föreställningar, all entusiastisk publik, våra bidragsgivare Kulturrådet, Svenska Institutet och Stockholms stad, vi vill tacka Riksteatern och Kulturhuset Stadsteatern Vällingby som bidrog med varsitt utlån av underbar personal, alla internationella gäster som gett oss perspektiv och kunskap, och sist och avgörande – Parkteatern och MDT, som varit underbara samarbetspartners.

Nu längtar vi till nästa år, för om det något vi har förstått, så är det att scenkonst med hbtq+perspektiv görs runt om i Sverige och världen. Vi måste bara uppmärksamma den, inspireras av den och bli bättre på att sprida den.

Queer as Opera med Richard Hamrin, Wiktor Sundqvist, Emilia Feldt, Karolina Blixt och pianisten Nigar Dadascheva.
Foto: Isabel Kempe
VivvyAnne ForeverMORE! lär publiken en koreografi. Foto: Isabel Kempe

Galärvarvet, Djurgården, Stockholm | 31 juli – 2 augusti 2019

Inkluderande balett-workshop från New York, standupshow från London, läsning av nyskrivna svenska pjäser, hyllad workshop från Sydafrika, glammigt musikalmedley, djuplodande samtal, kritikerrosade föreställningar och mycket mer förgyller tre intensiva dagar när Stolt scenkonst på Pride intar Galärvarvet i samarbete med Parkteatern. Fri entré!

Se hela programmet här!

Du kanske är en rutinerad Pridebesökare som vill ta en paus i festivalträngseln och njuta av att se din berättelse på scenen? Eller har du aldrig besökt Pride men är nyfiken på vad queer scenkonst kan vara? Oavsett så är du varmt välkommen till vår oas på Djurgården. Kom själv eller ta med mamma, farfar, barnen, grannen eller kompisgänget, köp något vegetariskt eller veganskt med alkoholfri dryck i cafét, eller förbered en picknick med valfri dryck och slå dig ner på en bänk eller i grönskan, välkommen!