The world is full of married men Malmö Stadsteater och Malmö Dockteater

Foto: Emmalisa Pauly

När Erik Holmström tar sig an tantsnuskets urmoder Jackie Collins debutroman från 1968 blir det åka av. Scenografen och kostymören Maja Kall har byggt upp en våt barndomsdröm av scenografier anpassade efter huvudpersonernas Barbiestorlek. Skådespelarna Kajsa Ericsson och Erik Olsson rör sig lekfullt och ömsint in och ut ur de discoglittrande rummen och krymper med hjälp av greenscreen magiskt till sina plastiga motspelares storlek. Utrustade med ivrigt praktiserande könsorgan framkallar dockornas agerande lika delar rodnader och fniss samtidigt som här finns en feministisk sprängkraft förebådande #metoo.

— Urvalskommitténs motivering

Har du blivit upphetsad av dockor någon gång? Kanske är det nu det kommer att ske?

I en dockskåpsvärld i barbie-storlek utspelar sig en historia full av lögner, passion och maktbegär. På hotellrum, nattklubbar, filmstudios och takterasser i 1960-talets London frotterar sig miljonärer, fotomodeller och hollywoodregissörer. Livet handlar om karriär, party och sex. Den unga modellen Claudia Parker har precis blivit Miss Beauty Maid i en reklamkampanj för tvål och kommit i kontakt med den notoriskt otrogne David Cooper. Hon vill bli filmstjärna och går över lik (inklusive sitt eget) för att lyckas.
The World Is full of Married Men är en lustfylld blandning av såpopera, satir, pornografi och dramatik där alla måste slå sig fram för att nå sina mål. Föreställningen är baserad på Jackie Collins debutroman som gjorde skandal när den kom 1968.

ORIGINALTEXT Jackie Collins
DRAMATISERING, ÖVERSÄTTNING, REGI, DOCKMAKARE Erik Holmström
SCENOGRAFI, KOSTYM, DOCKKOSTYM Maja Kall
MASK, DOCKMASK Siv Nyholm
LJUS Olivia Grefve
DRAMATURG Amanda Fromell
MEDVERKANDE Kajsa Ericsson, Erik Olsson