Nyhetsbrev februari 2022

Läs nyhetsbrevet i sin helhet med notiser och tips här

Tack till alla som nominerat produktioner till Scenkonstbiennalen i Västerås! Urvalskommittén är nära sitt beslut och inom kort tillkännages urvalet.

Tack också för alla förslag på seminarier och workshops! Låt oss presentera årets programgrupp som ska curera och sammanställa de sprängfyllda dagar vi kommer uppleva under biennalveckan:
Skådespelaren och doktoranden Ellen Nyman i Stockholm, koreografen och dansaren Benedikte Esperi i Göteborg, skådespelaren och dramapedagogen Karim Rashed i Malmö, producenten Erik Gavelin i Uppsala och producenten och projektledaren Ebba Malander i Västerås. Inom kort kan du läsa mer om dem på vår hemsida.

Vi är så glada över beskedet om borttagna restriktioner och välkomnar alla rådsrepresentanter till årsmöte den 28:e mars i Stockholm! Vi återkommer med detaljer om tid och plats.

Vårt nätverk Stolt scenkonst har fått medel från Kulturrådet och Stockholms Stad, och vi har påbörjat inventering av vad som spelats och kommer spelas på landets scener med queera perspektiv. Vi planerar att arrangera scenkonst och seminarier i samband med Stockholm Pride första veckan i augusti. Vi bollar även gärna med er som har lust att arrangera något i samband med pridefestivaler i övriga landet. Ta kontakt med oss via stoltscenkonst@scensverige.se med både konkreta förslag och idéer!

Ulricha Johnson
Verksamhetschef Scensverige