En trygg arbetsplats fri från trakasserier och utsatthet är målet för det partsgemensamma arbete som Svensk Scenkonst och Fackförbundet Scen & Film har drivit under lång tid. Arbetet intensifierades efter Metoo och har bland annat resulterat i nya arbetssätt och verktyg som ska underlätta arbetsmiljöarbetet.
Under året har också en ny enkät gjorts bland alla Scen & Films och Svensk Scenkonsts medlemmar för att undersöka om situationen har förändrats sedan Metoo-hösten 2017.
Under seminariet diskuterar vi hur vi får kreativa och trygga arbetsplatser där alla känner att de har utrymme att skapa och arbeta.
Medverkande:
Simon Norrthon, förbundsordförande, Fackförbundet Scen & Film
Maria Groop Russel, vd Dramaten och representerar Svensk Scenkonst i det partsgemensamma rådet
Holger Tistad, Scen & Films avdelning 15, Riksteatern
Annette Majoros, HR-chef, Riksteatern
Moderator uppdateras inom kort.
–
Nästa generations scenkonst – ett samtal och en framtidsspaning om tillväxten av fri scenkonst.
Den fria scenkonsten har länge ansetts vara en plats där nya idéer växer fram, gäller detta fortfarande och vilka trender ser vi? Samtidigt är de som får verksamhetsstöd sedan länge etablerade. Finns det en risk att vi missar en generation unga scenkonstnärer? Hur kommer den nya generationens konstellationer eller avsaknaden av dem vara med och forma scenkonst-Sverige?
Hur är det att som ung driva en frigrupp eller starta ett kompani? Vilka förutsättningar finns och vilka saknas? Höga trösklar och svårt att få långsiktiga stöd är vardag. Men hur påverkar det vilken scenkonst som spelas och vilka idéer som får bäring?
Samtalet arrangeras av KulturUngdom, en ideell förening som utvecklar initiativ kring eget skapande av och med unga mellan 13-30 år i Västra Götaland.