Inbjudan till Världsteaterdagen

Peter_Brooke72535 (kopia) (kopia)

Fira Världsteaterdagen med film om Peter Brook!

Den 27 mars varje år firas världsteaterdagen runt om i hela världen. Dagen uppmärksammar det unika i teaterkonsten och dess universella roll för människor i alla delar av världen.

Årets världsteaterbudskap är skrivet av den sydafrikanske dramatikern och regissören Brett Bailey. Budskapet finns att läsa på Teaterunionens hemsida. I år firar vi världsteaterdagen genom att bjuda in till en visning av den unika filmen The Tightrope om regissören Peter Brook, regisserad av hans son filmaren Simon Brook.

Sir Peter Brook har i årtionden klassats som en av världens främsta regissörer. Filmen The Tightrope ger en sällsynt inblick i hans arbetsmetoder och kreativa processer. Men hjälp av fem dolda kameror har Simon Brook fångat regissörens arbete då han leder en internationell grupp skådespelare genom en övning som har döpt till The Tightrope (ungefär ”Sträckt Lina”). Filmen är på engelska.

I sina instruktioner och kommentarer formulerar Peter Brook i denna unika film sin syn på teater och på skådespelaren.

Före filmvisningen kommer årets världsteaterbudskap att läsas på svenska av skådespelerskan Ann Petrén. Efter filmen hålls ett samtal med Simon Brook om hans far och tillkomsten av filmen.

Kvällen avslutas med mingel i Teaterköket, Valhallavägen 193.

När: 27 mars kl. 18:00-20.00
Var: StDH/ Stockholms konstnärliga högskola, Valhallavägen 189, Stockholm

Fri entré. Boka via www.stdh.se/for-publik.

Arrangör: Teaterunionen i samarbete med StDH