Nyhetsbrev #april

Tack alla rådsmedlemmar som tog sig tid att komma på årsmötet på Teater Påfågeln i Stockholm! För dig som inte var där går det att finna protokollet här: scensverige.se/arsmotesprotokoll-2016. Tack också till Pantomimteatern som spelade pärlan ”I Herthas ateljé” för oss!

I samverkan med Svenska Institutet kommer vi och Assitej att bjuda in och samordna ett antal internationella gäster till Bibu och Swedstage. Att bidra till internationellt utbyte och samverka över gränserna är ju bland det bästa vi vet, så vi dyker med stolthet rakt in i uppgiften! Ta gärna kontakt med oss när ni ser oss vandra runt med dessa tillresta scenkonstälskare på festivalerna.

På tal om kontakt så hoppas vi att ni bokar in er på vårt medlems- och branschmingel på Bibu i Helsingborg den 19:e maj kl. 19-20.30. Vi bjuder på något gott med önskan om att ni talar om för oss vad ni har för visioner och idéer för Teaterunionen, Swedstage, Scenkonstbiennalen och Scendatabasen. Då har vi förhoppningsvis också en massa intressanta saker att förmedla som en följd av det examensprojekt som Berghs School of Communication precis har dragit igång med Teaterunionen i fokus. Vi på kansliet träffade ett gäng entusiastiska studenter i förra veckan och gjorde vårt bästa för att förklara för dem vad vår organisation gör och vill. De hörsammade allt vi både sa och inte sa och drog, precis som vi hoppats, slutsatsen att det vi behöver fokusera på är hur vi kan bli så tydliga och värdefulla som möjligt för våra medlemmar.

Planerar du ett möte eller en konferens i Stockholm? Vi hyr ut vårt fina konferensrum till specialpris för våra medlemmar. Det finns plats för upp till 16 personer, fönster mot Hantverkargatan, wifi, gott om lunchrestauranger och take away-ställen i närheten, gångavstånd från Centralen. Kontakta oss för info!

Ha en härlig aprilmånad och glöm inte att föreslå föreställningar till Swedstage 2016 senast den 15 april och nominera föreställningar samt formulera den där geniala seminarieidén till Scenkonstbiennalen 2017! Här anmäler du seminarier.

Ulricha Johnson, verksamhetschef

 

Läs hela vårt nyhetsbrev för april här.