Nyhetsbrev #maj

Det är maj! Biennalmånad!

Att korrläsa och planlägga årets biennalschema är som att ha världens största godispåse med sött, salt, surt, gräddigt, och en och annan nöt. Hur ska någon kunna hinna tillgodogöra sig alla dessa vassa och spännande föreställningar och seminarier? Ingens upplevelse kommer vara lik någon annans.

På tidigare biennaler har äggtricket spridit sig, dvs att gå runt med några kokta ägg i fickan för att hinna se mer och slippa äta. I år har vi en ny lösning, varje dag kan du äta din goda lunch på Louis de Geer Konsert och Kongress och samtidigt lyssna på olika poddradioinspelningar som görs live på en specialbyggd scen. Du behöver inte ens vara utan scenkonstintryck när du vill slappa en stund med någon förfriskning på eftermiddagarna, då kör vi ett nytt talkshowkoncept på samma scen, där olika värdar bjudit in gäster att prata om vad de vill. På kvällarna kommer det att finnas mat även efter normal restaurangkökstid för den som behöver fylla på. Lite senare händer också lite olika saker på Louis de Geer, missa inte fredagens ”Kaffe, kaka och karaoke” där du kan låta din inre Justin Bieber komma fram, eller varför inte äntligen visa att du borde ha spelat Kristina från Duvemåla eller Cavaradossi i Tosca!

Det ska bli väldigt roligt att hälsa så många internationella gäster välkomna till biennalen, på deltagarlistorna har vi i nuläget scenkonstarbetare från Bangladesh, Kenya, Rwanda, USA, Tyskland, Sydafrika, Palestina, Turkiet, Kina, Vitryssland, Georgien, Litauen, Polen, Finland, Island, Canada och Ryssland. Passa på att prata med dem på plats!
Har du inte köpt biennalpass eller bokat in dig på föreställningar ännu, gör det här.

Vi har glädjen att meddela att vi fått bidrag från Stockholms Stad, Kulturrådet och Malmö Stad för att åter arrangera Stolt Scenkonst på Pride i sommar! Vi kommer åka till Växjö Pride nästa vecka och formellt starta upp ett nationellt nätverk av institutioner och organisationer som tillsammans kommer att verka för att den queera scenkonsten får större spridning och att förenkla för producenter och publik att hitta varandra.
Programmet under Malmö Pride är i stort sett lagt, men vi mottager fortfarande idéer från våra medlemmar om seminarier, readings och föreställningar till Stockholm Pride.

Scensverige är ju som många vet en del av den globala organisationen ITI- International Theatre Institute. I juli går världskongressen av stapeln i Segovia i Spanien, samtidigt som ett danssymposium anordnas, där ITI står för uppehälle. Mer om detta informerar vi separat väldigt snart.

Ulricha Johnson
Verksamhetschef

 

Läs nyhetsbrevet i sin helhet här.