Bli Scensveriges nya projektledare!

Scensverige söker en projektledare för att jobba med Scenkonstbiennalen, Stolt Scenkonst, Swedstage och våra internationella samarbetsprojekt.

OM OSS
Scensverige är en medlemsorganisation som verkar för att främja den svenska scenkonstens utveckling och utöka de internationella relationerna genom samarbete och idéutbyte samt genom att sprida kunskap och information.
Våra medlemmar är institutioner, organisationer och fria producenter och skapare som yrkesmässigt bedriver konstnärlig, pedagogisk, vetenskaplig eller facklig verksamhet inom scenkonst. Scensverige är en ideell förening med ett dotterbolag. Vår verksamhet finansieras med medlemsavgifter och ett årligt verksamhetsbidrag från Kulturrådet. En stor del av verksamheten förutsätter projektbidrag. 

Scensverige är också det svenska centret inom ITI, International Theatre Institute, som bildades 1948 av UNESCO och är den största scenkonstorganisationen i världen. Uppgiften är att främja internationellt utbyte av kunskap och praktik på scenkonstområdet samt att fördjupa förståelsen och öka det skapande samarbetet mellan scenkonstaktörer över gränserna.

OM TJÄNSTEN
Vi erbjuder vi dig ett utvecklande och kvalificerat arbete där du arbetar såväl strategiskt som operativt. I din roll som projektledare kommer du huvudsakligen ansvara för planering, genomförande och uppföljning av projekten i samarbete med verksamhetschef och verksamhetsutvecklare, samt externa samarbetsparter. Du har budget- och resultatansvar och deltar i verksamhetsplaneringen. Arbetet innebär även en del administrativa uppgifter.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har flera års erfarenhet av att både självständigt och tillsammans med kollegor initiera, leda, administrera, budgetera för och redovisa större kulturprojekt. Du ska ha relevant högskoleutbildning inom kulturområdet eller motsvarande kompetens genom arbetslivserfarenhet. Mycket goda kunskaper i det svenska språket och datakunskap är ett krav. Erfarenhet av internationellt arbete är meriterande. Som person är du initiativrik, nytänkande, analytisk och lyhörd. Du har lätt för att kommunicera och är en god skribent. Rollen kräver att du är bra både på att samarbeta och att ansvara självständigt för projekten. Vidare är du strukturerad och har god administrativ och organisatorisk förmåga. Du är flexibel i ditt arbetssätt, har förmågan att ha flera aktiviteter på gång samtidigt och kan leverera både när det gäller att producera övergripande underlag och att ha fingertoppskänsla för detaljer.

ÖVRIGT
Tjänsten är ett heltidsvikariat med möjlighet till förlängning. Anställningen löper från våren 2020 till och med september 2021. 

Läs mer om Scensveriges olika projekt på scensverige.se

Vi vill ha din ansökan senast den 28:e februari till info@scensverige.se.
Tillträde enligt överenskommelse. 

KONTAKT
Vid frågor, maila verksamhetschef Ulricha Johnson ulricha@scensverige.se