Swedstage – Sveriges första showcase för teater

Den 18, 19 och 20 november är det dags för Sveriges första showcase för teater, Swedstage. Under tre dagar kommer vi att presentera svenska turnébara scenkonstföreställningar för en internationell publik.

För att skapa möten mellan svenska teatrar och internationella scener samt möjliggöra fler internationella utbyten anordnar Teaterunionen och ASSITEJ för första gången, Swedstage. Vi visar 11 utvalda föreställningar av hög kvalité, som är turnébara och på olika sätt är anpassade till en internationell publik. Hälften av föreställningarna riktar sig till barn och ungdomar och resten till en vuxen publik.

Under tre dagar besöker ett 60-tal gäster från 25 olika länder Stockholm för att se de utvalda produktionerna. Gästerna består av turnéläggare, festivalarrangörer, programläggare samt övriga intresserade av svensk scenkonst.

De utvalda föreställningarna är:

Flygräddare, Unga Klara/ Riksteatern
Fröken Julie, Anna Pettersson Production
Max- pjäsen om bollen, bilen och lampan, Teater Sagohuset
Nils Holgersson, Västanå Teater
Bartolomeo, Carrasco Dance Company/ Riksteatern
Wear it like a crown, Cirkus Cirkör
C, Dramaten
Charlies Unge, Pantomimteatern
Expectations, GEST – Gothenburg English Studio Theatre
Önskekonsert, Siris Originella Teater
SCUM-manifestet, TURteatern/ CP/ Counterforce Production

Swedstage anordnas av Teaterunionen och ASSITEJ. Läs mer på www.swedstage.se.