Livesändning från Dramaten

Länsteatrarna samarbetar med Dramaten i en föreställning om nationalism som visas på Dramaten idag, den 8 september 2014. Jag vill leva jag vill dö i Sverige är en föreställning med tio minuter långa utdrag ur nyskrivna stycken framförda av skådespelare och dansare från landets länsteatrar.

Dramaten& har under året fokuserat på ämnet nationalism med en serie gästspel, samtal och en uppmärksammad temakväll. Nu bjuder Dramaten& in landets länsteatrar för att fördjupa och vidga diskussionen om nationalism med röster från hela landet, för att skapa en bild av läget runt om i Sverige. Hur påverkar nationalismen oss? Vad betyder den?

De länsteatrar som medverkar är Regionteatern Blekinge Kronoberg, Länsteatern på Gotland, Västmanlands Teater, Scenkonst Sörmland, Giron sámi teáther, Regionteater Väst och Dalateatern.

Biljetterna är fria och finns att hämtas ut på Lilla Scenen från kl 18.00 den 8 september.
Läs mer på Dramatens hemsida.