Teaterunionen söker ny verksamhetsledare

Teaterunionen söker ny verksamhetsledare

Arbetsbeskrivning
Teaterunionens verksamhetsledare/kanslichef har det övergripande ansvaret för Teaterunionens verksamhet, personal, ekonomi och projekt. Som kanslichef formulerar du verksamhetsplaner, gör budgetunderlag samt ansvarar för utomstående finansiering.

Arbetet innefattar att samordna genomförandet av Scenkonstbiennalen och att vara ansvarig utgivare för Teaterunionens publikationer samt Scendatabasen. Tjänsten innebär också att samordna internationella utbytesprojekt och arbete inom världsorganisationen ITI – International Theatre Institute.

Verksamhetsledaren är även sammankallande för styrelsen, rådet, utbildningsutskottet och branschkommittén.

Kvalifikationer
Teaterunionen söker dig med stora visioner och förmåga att omsätta dessa till realitet. Du har god kännedom om svensk och internationell scenkonst och ett brett kontaktnät i branschen. Du är van vid ekonomiska kalkyler, att söka finansiering samt ansökningsförfaranden. Tjänsten kräver en person som kan bidra till att utveckla verksamheten. Du är en god arbetsledare och arbetar obehindrat på svenska och engelska.

Om Teaterunionen
Teaterunionen – Swedish ITI är en medlemsorganisation och mötesplats för svensk och internationell scenkonst. Vi ingår i det internationella nätverket ITI, arrangerar Scenkonstbiennalen, producerar Scendatabasen samt initierar möten och seminarier kring bland annat branschfrågor som internationalisering, kulturpolitik och scenkonstutbildning. Tillsammans med ASSITEJ arrangerar vi också showcaset Swedstage.

Omfattning: 100%
Placering: Kungsholmen, Stockholm

Lön: Enligt överenskommelse
Tillträde: 1 okt 2015 eller enligt överenskommelse
Vi tillämpar kollektivavtal.

Ansökan med CV och personligt brev ska ha inkommit senast 17 augusti till jobb@scensverige.se.

Frågor om tjänsten ställs till: 
Ordförande Ulrika Holmgaard, 070-1085757, ulrika.holmgaard@svenskscenkonst.se
Vice ordförande Minna Krook 073-6224317, info@minnakrook.se
Nuvarande Verksamhetsledare Ann Mari Engel, 08-462 25 31/ 0707277420, annmari@scensverige.se