Biennalvärdar 2017

Under avslutningen av den pågående scenkonstbiennalen i Malmö överlämnades stafettpinnen till Norrköping, som blir spelplats för nästa Scenkonstbiennal. Östgötateatern blir i maj 2017 värd för denna Sveriges största festival för hela scenkonsten, som innehåller föreställning ar av teater, dans, musikteater och många andra former av scenkonst för barn, unga och vuxna.

Den är både en festival för publiken i regionen och en mötesplats för hela branschen, nationellt och internationellt. Scenkonstbiennalen innehåller föreställningar från hela landet, seminarier, workshops, föreläsningar, internationella gästspel och många andra möjligheter till konstnärliga utbyten och samtal.

Teaterunionen, medlemsorganisation för hela branschen, arrangerar biennalen tillsammans med en värdteater. Dess styrelse är mycket glada över denna generösa inbjudan från Norrköping och Östgötateatern och ser fram emot samarbetet med denna stad som har så många fantastiska miljöer och spelplatser satt erbjuda.

Östgötateatern finns också representerade på årets Scenkonstbiennal med föreställningen Rose Rose Rose i regi av Malin Axelsson, producerade av ung scen/öst, en satellitverksamhet till Östgötateatern med uppdrag att spela för barn och unga.

Östgötateaterns chef Johan Celander välkomnar alla till Norrköping för nästa stora scenmanifestation i maj 2017.

– Scenkonstbiennalen har utvecklats till en gränslös mötesplats där sceniska drömmar och fantasier, utopier och dystopier, skapar inspiration till samtal och möten. Att stafettpinnen nu förs från ett kulturellt dynamiskt och satsande Malmö och Skåne till Norrköping och nybildade Region Östergötland, lovar gott för framtiden. Vi ser fram emot att kunna bjuda in alla medborgare och kollegor till en hejdundrande fest.

 

För ytterligare information:
Ann Mari Engel, Teaterunionen, annmari@scensverige.se, 08-462 25 31
Johan Celander, Östgötateatern, johan.celander@ostgotateatern.se, tel 0709-219540