Välkommen Ulricha!

Varmt välkommen säger vi till Ulricha Johnson som idag tillträder sin tjänst som verksamhetschef för Teaterunionen.

Efter närmare 40 år i organisationen går Teaterunionens generalsekreterare Ann Mari Engel i pension under hösten. Teaterunionens styrelse har nu utsett Ulricha Johnson till hennes efterträdare.

Ulricha Johnson kommer närmast från Riksteatern där hon varit konstnärligt utvecklingsansvarig, eventansvarig, samt initierat och byggt upp Scenkonstportalen. Parallellt med arbetet på Riksteatern har Ulricha även arbetat med översättning av musikdramatik. Ulricha Johnson är bland annat utbildad vid Teaterhögskolan i Göteborg och Balettakademiens musikallinje i Göteborg.

– Det har varit en stor uppgift att hitta en efterträdare som kan ta vid Ann Mari Engels långa och framgångsrika arbete. Med Ulricha Johnson är styrelsen övertygad om att Teaterunionen får den kraftfulla ledare som kommer att behövas för att fortsätta arbetet framåt och göra Teaterunionen till den självklara, partsneutrala branschplattform som den svenska scenkonsten behöver, säger Ulrika Holmgaard, Teaterunionens styrelseordförande.

Ulricha Johnson kommer att börja sin tjänst på Teaterunionen den 1 december 2015 och hennes titel kommer bli verksamhetschef.

Ulricha nås på 08-462 25 31 eller ulricha@scensverige.se.