Nya medlemmar!

På senaste styrelsemötet antogs inte mindre än fem nya medlemmar. Varmt välkomna Minna Krook Dans, Iraqi Bodies, Osynliga teatern, Share music Sweden och Follow the rabbit!

Minna Krook Dans

minna krook dansMinna Krook Dans är ett danskompani som spelar föreställningar för barn och vuxna. Det skapades 1999 och leds av koreografen Minna Krook. Kompaniet är baserat i Stockholm, men turnerar mycket i Sverige, och är välkända och omtyckta i hela landet. Kompaniet har även gästspelat utomlands. Minna Krook är en av de mest etablerade koreograferna av dansföreställningar för barn, hon har bl.a. skapat den första dansföreställningen i Sverige för babysar, ”Ah hallo bebis”. Föreställningarna är färgglada och överraskande, i dem blandas dans, text, konst och specialkomponerad musik. De har ett lågmält och humoristiskt sätt att peka på små viktiga saker i livet.

Iraqi Bodiesiraqi bodies

Iraqi Bodies är en dansgrupp som bildades 2002 i Bagdad. Medlemmarna var tvungna att lämna landet tre år senare på grund av det ökade våldet och hatet mot konstnärer från olika fundamentalistiska grupper, och är nu verksamma i Göteborg. Kompaniet arbetar med att undersöka sambandet mellan rörelse och gest, mellan dans och fysisk teater. Deras konstnärskap är förankrad i teorier och metoder från Antonin Artuad, Jerzy Grotowski, Eugenio Ionesco, Samuel Beckett mfl.

Osynliga teatern

osynliga teaternOsynliga teatern består av konstnärsduon Tomas Rajnai och Jens Nielsen som arbetar med koreograferade akustiska upplevelser. Tillsammans skapar de intima föreställningar, promenader och performance, som behandlar det tillstånd vi upplever när vår upplevelse av oss själva eller världen omkring skakas om. Arbetet är ofta platsspecifika och förhåller sig till rörelse, poesi, dokumentärt berättande och en mänsklig närvaro. I sina verk uttrycker de sig i gränslandet mellan performance och radioteater.

Share music Sweden

share music swedenShare music Sweden arrangerar och leder kurser i scenkonst, skapar banbrytande föreställningar och startar konstnärliga processer. De har sin bas i Gränna och där de arbetar med konstnärliga processer där många är med och tillför. Hos Share music Sweden möts människor med olika förmågor, erfarenheter och bakgrund, för att tillsammans skapa och utveckla sin potential. Share music Sweden har gjort små och stora föreställningar runt om i landet och internationellt. Med föreställningarna Gryning i Galamanta och Hi-Hat Xpres har de turnerat i Sverige och till Ryssland, Nordirland, Polen och England.

Follow the rabbit follow the rabbit

Follow the rabbit är en konsultfirma inom den konstnärliga och kreativa sektorn som bistår svenska samt internationella projekt och produktioner med kunskap och expertis kring produktion, finansiering och avtalshantering såväl som verksamhetsutveckling, strategi och projektledning. Follow the rabbit arbetar med projekt som löper över en längre period men också uppdrag med kort framförhållning som behöver en rivstart.

 

Än en gång, varmt välkomna som medlemmar hos oss!