Nyhetsbrev #oktober

Välkommen oktober!

Premiärerna duggar tätt nu, håll koll på vilka det är i Månadens premiärer, så att du inte missar något.
På kansliet samlar vi ihop oss efter ett mycket intensivt och produktivt år med bl a Scenkonstbiennal, Stolt scenkonst i Stockholm och Malmö, samt ITI´s världskongress i Segovia.

Vi förbereder nu tillsammans med Assitej nästa upplaga av Swedstage, som äger rum i oktober 2018. Swedstage är ett showcase där ett antal svenska produktioner som är redo för internationella gästspel visas för ett sextiotal utländska bokare, teaterchefer, festivalarrangörer m fl. Det här blir vår fjärde Swedstage, och utfallet hittills har varit väldigt högt. För att nämna de senaste exemplen på gästspel som genererats av Swedstage så spelade Lumor nyligen sin ”People Respect me Now” i Finland och Uppsala Stadsteater spelade i förra veckan “Scener ur ett äktenskap” på Färöarna. Vi återkommer med mer information om 2018 års arrangemang.

Vi planerar inför en modernisering av Scendatabasen, där vi samlar all dokumentation om vad som spelas på landets scener. Vi ser fram emot att börja resan till ett avancerat, användarvänligt och vasst verktyg.

Om du är anknuten till någon av alla våra medlemsorganisationer ska du boka in att närvara i Stockholm eftermiddagen den 27 november. Då planerar Scensveriges utbildningskommitté ett späckat arrangemang.  Ämnena är praktik, masternivå och residens och förberedelserna pågår för fullt.
Om du vill säkra en plats, anmäl dig här.

Detaljerad information om paneldeltagare och medverkande kommer inom kort.

Ulricha Johnson
Verksamhetschef

Foto Peter Knutson

Läs hela nyhetsbrevet här.