Nyhetsbrev #januari

Äntligen 2019!
Nu räknar vi veckorna till den efterlängtade Scenkonstbiennalen i Sundsvall och Härnösand 14-19 maj. Tack alla som inkommit med intressanta, roliga, spännande och nördiga förslag till seminarie- och workshopprogrammet! Vi har fullt upp med att pussla ihop ett schema och kan lova att det kommer finnas omistliga arrangemang för var och en.

Vi har kontakt med våra svenska kulturråd på ambassaderna runtom i världen, samt olika scenkonstorganisationer och teatrar i många länder, och jobbar på att kunna bjuda in alla som vi tror att ni besökare gärna vill träffa, och passa på att via gästerna få en direkt blick på hur förutsättningarna, politiken, begränsningarna, hoppfullheten och det outtröttliga arbetet pågår i länder runt oss.

Vi gör en helt ny satsning i år och bjuder in alla som vill på den presskonferens som kommer avslöja vilka svenska produktioner som kommer att spelas. På plats kommer urvalskommitténs ordförande Karin Helander läsa upp motiveringarna och inför press och publik kommer konstnärerna bakom de valda produktionerna att finnas på plats. Välkommen till Folkoperans foajé på Södermalm i Stockholm den 24 januari kl 16-17.

Antalet platser är begränsade och vi har mycket snart nått vår maxgräns. Anmälan görs via länken, kanske hinner du anmäla dig innan den stängs. Läs mer om programgrupp och urvalskommitté på vår hemsida, och missa inte att ta en titt på månadens premiärer!

Ulricha Johnson
Verksamhetschef

Foto Peter Knutson