Nyhetsbrev #mars

Det är inte klokt vad nära det är programsläpp till Scenkonstbiennalen nu! Den 14 mars släpper vi in alla att botanisera bland programpunkter och föreställningar. Därefter är det prick två månader tills vi ses i Sundsvall och Härnösand. Vi räknar ner på Facebook, Instagram och hemsidan och du bokar ditt biennalpass på scensverige.se. Här ser du alla utvalda föreställningar.

Tack alla medlemmar som arrangerar de flesta av våra 100 programpunkter! Det är en fröjd att gå igenom alla beskrivningar och skapa det stora schemat. Bland seminariegodbitarna finns t ex Att vilja tysta de andra – om den ökande censuren i Europa, Streetdance från subkultur till scenkonst, Girling together: flickighet på scen, Framtidens ledarskap inom scenkonsten, samt en bastuklubb mitt på gatan. Våra svenska kulturråd kommer med gäster från när och fjärran och via Svenska institutet och Konstnärsnämnden planerar vi för ännu fler. De internationella gästspelen är snart klara, redan nu vet vi att MASS kommer med 200 000 maskar – läs pressmeddelandet om det här.
 
Vi mobiliserar för Stolt Scenkonst 2019! Förra året medverkade vi till att arrangera scenkonst med HBTQ+perspektiv i sju städer via vårt nationella nätverk. På EuroPride i Stockholm kunde vi dessutom bjuda in ett antal internationella gäster till det allra första mötet med International Theatre Institute Proud Performing Arts Workgroup, som Scensverige initierat.
Vi vill gärna veta vad som spelats under året och vad som är på gång detta år. Vi planerar att för fjärde året arrangera Stolt Scenkonst i Stockholm, och söker nu akter. De som vi inte har plats för hamnar på vår lista som vi utgår från när vi tipsar våra övriga samarbetspartners. Läs mer om Stolt Scenkonst här.
 
Den 15 april har Scensverige sitt årsmöte! Efter höstens rådsmöte i Göteborg kommer vi nu hålla till i Stockholm, för att dyka upp i en ny stad i höst igen. Mötet inklusive arrangemang sker kl 13-17 i lokal som meddelas snart.

Ulricha Johnson
Verksamhetschef




Läs hela nyhetsbrevet här.
Vad äter dig på ung scen/öst är en av många premiärer denna månad. Den är skriven av Dimen Abdullah, regisserad av Anja Susa och koreograferad av Damjan Kecojevic. (Fotograf: Markus Gårder).