Nyhetsbrev september 2020

Nu håller vi tummarna för att det blir möjligt att samla mer än 50 personer i salongerna. Med starka argument har branschen förklarat och visat att vi förmår att lösa publikfrågan på ett ansvarsfullt sätt, och vi gläder oss för er som har så många publikplatser att ni kan släppa in en större publik med säkerhetsavstånd. Låt oss hoppas att vår väg tillbaka fortsätter framåt från och med nu!

Scenkonstbiennalen 2021
Vår kompetenta urvalskommitté till Scenkonstbiennalen 2021 sitter redo att ta emot ett stort antal nomineringar nu när spelperioderna äntligen kommer igång. Kommittén under ledning av ordförande Lis Hellström Sveningson består av Roger Wilson, Josette Bushell-Mingo, Lena Engström, Malin Palmqvist, Mahmoud Al Zeeb och Martin Forsberg. Läs mer om dem här och glöm inte nominera produktioner!

Det kommer bli en hel del att bearbeta och samtala om på Scenkonstbiennalen i Västerås i maj. Det har varit ett omtumlande år på många plan och vi ser fram emot att få veta vad ni som är medlemmar har behov av. Nu öppnar vi anmälningsformuläret för allt som inte är utvalda produktioner! Kontakta era kollegor, samarbetspartners, systerorganisationer med mera, och skicka in idéer på seminarier, workshops, kringaktiviteter, debatter och föreläsningar. Vi drömmer om att träffas i verkligheten och känna den enorma energi som biennalen alstrar.

Projekt, möten och konferenser
I skrivande stund är Scensverige på Nordkoster för att hålla två olika workshops och samtal uppkopplade med med våra kollegor i Georgien, som vi driver ett Creative Force-projekt via Svenska Institutet med. Vi kan i nuläget inte avslöja för mycket, men så småningom delger vi allt om projektet. 

Vi deltar också i en onlinekonferens med en av våra internationella nätverksorganisationer, Europe on the Move. Med deltagare från ett stort antal europeiska länder ska vi sammanställa och utarbeta information och riktlinjer angående hur internationella gästspel och turnéer ska kunna planeras och genomföras framöver. 

Vi har hållit höstens första styrelsemöte, läs mer om vår kompetenta och engagerade styrelse här.

Nu i september är det dags för vår utbildningskommitté att samlas, här kan du se vilka som ingår i den. Vi vill också framföra vårt deltagande i sorgen över Christina Molanders bortgång. Även om hon i våras lämnade sin post, var hon länge en aktiv och drivande representant i utbildningskommittén. Vi beklagar att scenkonstsverige har förlorat en så erfaren och betydande person.
 
Ulricha Johnson
Verksamhetschef, Scensverige

Läs hela nyhetsbrevet med notiser och allt här.

Bilden (beskuren) är från Såå fejk! på Profilteatern, en av många premiärer i september.