Nyhetsbrev mars 2021

Läs hela nyhetsbrevet med notiser här.

Det är med stor beundran vi följer landets scenkonstnärer, som repar med munskydd och visir, tar sig till premiärvisning för att sedan packa ner allt i lådor i väntan på den nya spelsäsongen, som kommer när den kommer.

Vi har med glädje tagit emot en massa förslag på seminarier, samtal och workshops inför vår semidigitala Scenkonstbiennal den 18-21 maj! Schemaläggning pågår och om ödet, vaccinet och folkhälsomyndigheten tillåter, kommer flera av arrangemangen och produktionerna spela live i sina respektive hemstäder, såväl som finnas tillgängliga på webben.

Ta del av våra notiser här nedan, med utlysningar, tips, nödrop och evenemang. Lördag den 27:e mars infaller Världsteaterdagen, som instiftades av vår moderorganisation International Theatre Institute i Paris 1961. Detta år har skådespelaren Helen Mirren skrivit det globala budskapet, som hon avslutar med:
”The creative urge of writers, designers, dancers, singers, actors, musicians, directors, will never be suffocated and in the very near future will flourish again with a new energy and a new understanding of the world we all share. I can’t wait!”

Ulricha Johnson
Verksamhetschef