Nyhetsbrev maj 2021

Läs hela nyhetsbrevet med notiser här.

Vi är helt uppspelta över att få dela denna Scenkonstbiennal med er! Just nu pågår inspelningar landet runt med seminarier, panelsamtal, intervjuer och produktioner. Bokningar till de punkter och workshops som behöver registrering har börjat fyllas på. Det är spännande att få utforska festivalformatet i digital form, och vi ser fram emot att ni ska tala om hur ni tycker det fungerar!

För att maximera din upplevelse, börja titta på det som finns tillgängligt i förväg. I skrivande stund finns Klaus Nomi från Kungliga Operan på SVT, en kortfilmsversion av Ofelia Jarl Ortegas StM på MDT:s hemsida och en bakom scenen-dokumentär av Orionteaterns På spaning efter den tid som flytt på SVT. Rensa kalendern 18-21 maj och ta på bekväma kläder för att varva skärmtiden med Gaga- och Kleinteknik.

Vi får flera frågor om dagen om det stämmer att allt är gratis – och JA! Det är gratis. Passa på att tipsa vänner, bekanta, familj om dina favoriter, in och botanisera i programmet som finns att se HÄR!
Vi har äran att presentera ett amerikanskt gästspel av den välkända koreografen Nichole Canuso. Hon har skapat ett unikt verk där endast två deltagare i taget delar en timma av personliga berättelser, rörelser och samtal, ledda av en guide. Being/With: Home genomförs 15 gånger under biennalveckan, mer information finns i programmet. Just denna föreställning behöver du anmäla dig för att se – först till kvarn! Den 20 maj presenteras även ett föreställningssamtal med Nichole Canuso, missa inte det!

Ulricha Johnson
Verksamhetschef Scensverige

Länk till programmet