Nyhetsbrev juni 2021

Läs hela nyhetsbrevet med notiser här.

Vi riktar ett stort tack till alla som var med och bidrog till den semidigitala Scenkonstbiennalen! Alla som presenterade sina utvalda produktioner, alla som arrangerade samtal och workshops, alla som deltog och alla som tittade in under veckan, tack! Vi fick högre tittarsiffror än vad vi vågat drömma om, vilket vi tolkar som att det verkligen finns behov av att ses och prata om våra viktigaste frågor. Vi har nu börjat skicka ut enkäter till både arrangörer och åskådare för att se hur vi ytterligare kan vässa våra digitala verktyg för att framöver kunna erbjuda vissa saker digitalt. Vi kommer även att kommunicera ut siffror från årets biennal inom kort.

NOMINERA
Eftersom det nu är exakt ett år till den fysiska biennalen 2022 i Västerås, finns formulär på hemsidan från och med den 9:e juni, för att både nominera produktioner och föreslå programpunkter. Mer information på vår hemsida.

BIENNAL 2023
Eftersom Scenkonstbiennalen alltid har legat på udda år, kommer vi återgå till det efter Västerås. Det innebär att det blir ännu en biennal i maj 2023! Flera städer är intresserade av att välkomna biennalen 2023, vi återkommer så fort vi har kommit lite närmare ett avtal.

STOLT SCENKONST
Nu gasar vi på inför Stolt scenkonst! Vi samarbetar i år igen i Stockholm med Parkteatern och MDT. Många akter är klara men nya förslag mottages gärna. Lägg in datumen 4-6 augusti i din kalender!

Vi deltar även i World Pride i Malmö och Köpenhamn. Läs om vårt nätverk här.
Önskar din organisation gå med i nätverket, kontakta oss på stoltscenkonst@scensverige.se. Enda kravet är att de som ingår i nätverket aktivt arbetar med att lyfta HBTQIA-perspektiv, både på och bakom scenen.

70-ÅRSJUBILEUM
Gissa vad som fyller 70 år den 15:e juni? Scensverige! Vi har under våren haft glädjen att ha arkivstudenten Frida Majling hos oss. Hon har lagt många timmar i källaren och letat fram historia och guldkorn. På födelsedagen påbörjar vi ett firande som kommer att pågå hela året. Följ oss på Facebook och Instagram för ”Arkivonsdag” där vi lägger ut spännande anekdoter, foton och händelser.

NYTT TEAM
Vi har precis avtackat geniprojektledaren Cecilia Suhaid Gustafsson, samt de fantastiska praktikanterna Lolita Ekman, Frida Majling och Jenny Baumgartner. Ny projektledare är erfarna Johanna Byström, vars senaste uppdrag var hos Onyx Produktion i Göteborg. Vi är också glada att Jenny Baumgartner kommer fortsätta hos oss på deltid som kommunikatör.

Ulricha Johnson
Verksamhetschef Scensverige