Pressmeddelande Stolt scenkonst 2021

Pressmeddelande: Scensverige i samarbete med Parkteatern och MDT presenterar Stolt scenkonst 4-6 augusti 2021


Scensverige i samarbete med Parkteatern och MDT bjuder in till årets Stolt Scenkonst! Under Prideveckan i Stockholm får publiken uppleva gratis scenkonst live utomhus.

Den 4-6 augusti erbjuder vi ett program med akter från hela Sverige i Galärparken på Djurgården. Exklusiva förhandsvisningar av Scenkonst Sörmlands uppsättning av Orlando och Konstgruppen Fuls Baba Karam, spoken word med Timimie Märäk och Yolanda Bohm, en unplugged-konsert med Moto Boy samt en musikalkväll med bl a Lindy Larsson. Moa Svan och Pernilla Hammargren bjuder också in till klubben Stand up yours, Karolina Blixt och Isabella De Mendonca trotsar heteronorm och röstfack i Queer as opera, Rebecca Evanne skapar en unik stepp-electro-upplevelse med Per Storby och transskådespelaren Isak Nordström spelar sin monolog Fjärilsvingar. När kvällen går mot natt spelar Marcus Baldemar dansföreställningen Polari speaking sex på MDT på andra sidan vattnet.  

– Detta är sjätte året med Stolt scenkonst. Vi erbjuder ett komplement till Pridefestivalernas övriga aktiviteter, vår tröskel är låg och det mesta gratis. Sverige har väldigt många progressiva och nyskapande scenkonstskapare, och inom queerfältet är det explosivt med nya uttryck och perspektiv. Våra arrangemang har fått stor uppmärksamhet internationellt, och vi knyter hela tiden nya trådar till vårt globala nätverk, säger Scensveriges verksamhetschef Ulricha Johnson. 
– Det finns otroligt starka parallella krafter i världen nu, där nya generationer av HBTQIA-personer tar plats i offentlighet och skyddas av lagstiftning, och på andra ställen en livsfarlig ökning av hat, våld och straff. Att få bidra till en plattform för dessa konstnärer är en ära och en skyldighet.

BILJETTER
Fribiljetter bokas via Parkteaterns hemsida från den 27:e juli, biljetter till MDT via Nortic från 1 juli. 

Information om hela programmet finns på Scensveriges hemsida. Kontakta oss för mer info om akter, medverkande samt pressbiljetter. 

För pressmaterial:
Jenny Baumgartner, Kommunikatör
jenny@scensverige.se

För övriga frågor:
Ulricha Johnson, Verksamhetschef
ulricha@scensverige.se

Läs mer om nätverket Stolt scenkonst

Öppna pressmeddelandet i din webbläsare