Välkommen till Västerås! Info för dig som Scenkonstbiennalen

Äntligen är det dags!

Här vid Mälarens strand ska vi under hela denna vecka hylla, uppleva och diskutera Sveriges bästa scenkonst. För att ditt besök ska bli så bra som möjligt har vi listat lite nyttig info nedan.

Vår Biennabyrå finns placerad på Expectrum, granne med Hotel Plaza. Här kan du hämta ut ditt biennalpass, deltagarmaterial och ställa frågor till personalen på plats.
Adress: Kopparbergsvägen 10, Västerås
Öppettider: Tis kl 11-20, Ons-Lör kl 9-19, Sön kl 11-14

De flesta spelplatserna under Scenkonstbiennalen ligger centralt i staden med gångavstånd från hotell och restauranger. Det finns såklart undantag. Vill du till exempel ta dig till Carlforsska gymnasiet för att se Ett frö i rymden eller intilliggande Kristiansborgshallen för den dagliga träningen blir det en promenad på cirka 20 minuter från biennalbyrån på Expectrum. Ytterligare någon minut längre promenad väntar om du ska ta dig till Lögarängsbadet för att hoppa simhopp.

Vad händer i stan denna vecka? Vilken vecka vi valt att genomföra Scenkonstbiennalen på! För de flesta barn och ungdomar i Västerås är detta den sista skolveckan och på torsdag 9 juni är det fullt studentfirande i staden. Då är det klokt att vara ute i lite extra god tid till sina programpunkter för att inte riskera att bli försenad på grund av studentflak och folkmassorna som vill fira studenternas lyckliga dag. På lördag 11 juni får alla motionärer chansen att visa sig från sin bästa sida när Mälarenergis Stadslopp går av stapeln. Du kan springa, jogga eller promenera antingen 5 eller 10 km på den sträcka som går genom centrum. Vi hoppas att vi får se några biennalbesökare bland de som anmält sig till loppet!

Missa inte alla kringaktiviteter som vi har sammanställt där lokala arrangörer erbjudet allt ifrån stadsvandring, bussturer, konstjobb och vernissage. Se fullständigt program här!

Onsdag, torsdag och fredag är det Torget Live på Stora torget. En gratis folkfest med två scener där stora komiker och musikalartister blandas med lokala akter och mycket mer. På stora scenen är Västmanlands Teaters Teaterchef Niklas Hjulström konferencier och han förklarar kvällarna som “en blandning av Skavlan och Lotta på Liseberg”.

För att hålla dig uppdaterad om allt som händer under veckan rekommenderar vi att du följer Västmanlands Teater, Västerås City och Scensverige på Instagram.
@Scensverige_iti @vastmanlandsteater @Vasterascity